Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Marc Van Ranst. © VTM NIEUWS

Marc Van Ranst: “Testen is nieuwe fetisj. Kans zit erin dat het overgebruikt zal worden”

Viroloog Marc Van Ranst vreest dat we in de coronacrisis momenteel te veel focussen op testen. Dat heeft hij gezegd tijdens het VTM Nieuws. “We hebben een nieuwe fetisj gevonden. Ik ondersteun testen, uiteraard. Maar de kans dat het overgebruikt zal worden, zit er zeker in”, aldus Van Ranst.

24 reacties

 • Heidi Werbrouck

  1 jaar geleden
  Alle geloofwaardigheid verloren. Alleen zijn gigantisch ego blijft overeind. Wat een contrast met de bescheidenheid van prof Vliegje en viroloog Van Gucht.
 • Eric Raes

  1 jaar geleden
  De regering doet de moeite niet om voor de gezondheid te zorgen, geen mondmaskers, geen materiaal, niets..., waarom moeten wij dan nog jullie maatregelen volgen, wij betalen voor belastingen
 • John Rogers

  1 jaar geleden
  tel niet alle rusthuis doden mee als covid 19 zo houd u de cijfers hoog van doden. als men alle doden in rusthuizen test op corona dan pas zullen de juiste cijfers krijgen door dat men alleen de echte corona doden mee telt. men kan niet met zekerheid zeggen dat op 7dagen tijd het aantal doden en aantal nieuwe besmettingen zal zakken onder de 200. laat gewoon de winkels open gaan op 11 mei belofte maakt schuld, maar dat kennen onze regeringsleiders niet.
 • Joris Vanderaert

  1 jaar geleden
  Erika Vlieghe: Testen en tracen is veel belangrijker dan mondmaskers. Dat is een echte specialist op gebied van verspreiding van infecties. Van Ranst is een viroloog maar in zijn gedacht zoveel meer.
 • Jean Marchand

  1 jaar geleden
  Testen is een momentopname en kan je niet blijven herhalen. Het kost nog enorm veel geld en voorkomt het infectiegevaar niet. Distanciering en maskers doen dat wel. Waar zijn we weer mee bezig! Het kan alleen nuttig zijn om quarantaines te realiseren. Maar die moeten dan ook Kompleet zijn!
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!