Skiërs in Villars-sur-Ollon in Zwitserland
Volledig scherm
PREMIUM
Skiërs in Villars-sur-Ollon in Zwitserland © EPA

Marc Van Ranst streng voor skiërs: “Dit zijn exact dezelfde mensen die klagen dat men de epidemie niet onder controle krijgt”

Hoewel reizen sterk wordt afgeraden, wilden heel wat Vlamingen deze kerstvakantie toch gaan skiën of snowboarden. Daarvoor moesten ze naar Zwitserland, want daar zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden open voor buitenlandse toeristen. Nu op skireis gaan is echter niet slim, verzekeren viroloog Marc Van Ranst en professor biostatistiek Geert Molenberghs: “Op die manier breng je allerlei vreemde varianten van het virus België binnen.”

251 reacties

 • LILY-ANNE ROLLIER

  2 weken geleden
  Wij zullen ons wel aan de regels houden, terwijl er andere maar op los leven, feestjes, skiën, ze snappen het nog altijd niet, en dan verschieten dat ze in quarantaine moeten. Wacht maar af we stevenen nog recht op een 3de golf af, ze hadden gewoon moeten verbieden om af te reizen. Wij houden het al vol vanaf maart. Ze weten niet hoe snel het virus overslaat naar de mensen. Zo gaan wij nog langer van onze families gescheiden blijven. Egoïsten zijn het die alles aan hun laars lappen.
 • Karl Segers

  2 weken geleden
  Feestjes bij verschillende mensen thuis, stranden vol mensen, op vakantie met het vliegtuig, werknemers die niet van thuis uit kunnen werken, kappers die stiekem open zijn, etc. Allemaal niet van tel ... oorzaak ligt bij de mensen die gaan skiën ... wat een mop
 • guy van meeuwen

  2 weken geleden
  Ik ben het niet rap eens met VR maar hier geef ik hem 200% gelijk.
 • luc De Wilde

  2 weken geleden
  marcske je hebt gelijk en ik hoop dat je minister van volksgezondheid mag worden een vraagje: je hebt toch die bordjes van het RAD ontsmet ?
 • Gertie Daerden

  2 weken geleden
  Sommige dingen worden verboden, anderen afgeraden, wie snapt daar de logica daar nog van? Of welke verborgen agenda dient wat, denk ik dat een betere vraag is. 2 van uw 3 tuinbezoekers wordt verboden op uw wc te gaan, reizen wordt afgeraden. En dat noemt zich wetenschap, waar baseert men zich op?
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown