Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst.

Marc Van Ranst over vertragingen bij leveren vaccins: “Ik begin er een beetje ongerust over te worden”

Viroloog Marc Van Ranst maakt zich zorgen over de vertragingen bij het leveren van de vaccins. Dat heeft hij gisteren gezegd in Terzake. “Het maakt alle andere beloftes die gemaakt zijn, ook onzeker. Ik begin er een beetje ongerust over te worden”, klonk het.

28 reacties

 • Marianna Dooremont

  2 maanden geleden
  Zal weer ne goeie plezante zomer worden voor alles , wanneer gaat er in België eens iets goed lopen schandalig is het , ik wou dat ik nooit in België geboren was ik schaam me
 • Ann Ceustermans

  2 maanden geleden
  Ik begrijp nog steeds niet de volgorde van de vaccinaties. Verpleging, verzorgende ok. Maar waarom de rusthuisbewoners die toch al voor een groot deel in isolatie zitten eerst...en de oudere en werkende bevolking in de maatschappij daar komt vaccineren te laat. Begrijpen wie begrijpen kan.
 • Gregoor Vogels

  2 maanden geleden
  In Engeland zijn al 18 miljoen burgers een eerste keer gevaccineerd! Daar kan het wel. We gaan politici in ons kleine landje aan instapexamens moeten onderwerpen. Er zijn er te veel die het voor de veel te hoge lonen, onkostenvergoedingen, sociale voordelen en de 4 maanden vakantie doen. De vaccinatie-organisatie is een geklungel.
 • Vera Bres

  2 maanden geleden
  met Europa staan we sterk Marc !! Politici wel natuurlijk, uitgerangeerde ministers gaan hier nog enkele jaren hun broek verslijten, wat graaien en sjoemelen en een dik pensioen opbouwen. Er zijn veel landen die zelf hebben aan gekocht en al veel verder staan .
 • Marie-Louise Cooremans

  2 maanden geleden
  Ik dacht dat AstraZeneca niet voor 65+ was waar zit dan het probleem om de inspuiting voor 65+ niet te laten doorgaan
 1. Van Gucht: “Kunnen nog steeds eind mei onder of rond 500 bezette bedden op intensieve zorgen uitkomen”
  Play
  19

  Van Gucht: “Kunnen nog steeds eind mei onder of rond 500 bezette bedden op intensieve zorgen uitkomen”

  De ziekenhuisopnames blijven dalen en dat is goed nieuws, de besmettingscijfers slabakken intussen wat. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van gezondheidsinstituut Sciensano. "We kunnen nog steeds eind mei onder of rond de 500 bezette bedden op intensieve zorg uitkomen, een belangrijk doel voor de reeds aangekondigde versoepelingen", verzekerde Van Gucht. Er liggen op dit moment nog 2.255 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 711 op intensieve zorg. Het gaat om een daling van respectievelijk 18 en 14 procent op weekbasis.
 2. Onze opinie. Wat zouden we Wouter Beke graag eens horen briesen als een stier
  PREMIUM

  Onze opinie. Wat zouden we Wouter Beke graag eens horen briesen als een stier

  Wouter Beke is boos. Want op de beloftes van big pharma over de levering van vaccins kan een getergde minister niet teren. Stel u daarbij geen Wouter Beke voor die met deuren slaat, de vuisten balt en briest als een stier. Een boze christendemocraat zoals Koen Geens die na de ezelsstamp van Paul Magnette riep dat CD&V niet de dweil van de Wetstraat is, is een witte raaf. Maar de ergernis moest Beke van het hart. Voor die stokkende leveringen kan je Beke niet aan het kruis nagelen, al moet hij dat kruis wel dragen.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op