Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Marc Van Ranst. © Bart Leye.

Marc Van Ranst krijgt politiebescherming na dreiging uit extreemrechtse hoek

Viroloog Marc Van Ranst krijgt sinds kort politiebescherming. Al enkele weken rijdt er een politieauto rond zijn woning in Willebroek. De politie had informatie over “enkele tastbare plannen” van extreemrechtse sympathisanten, vertelde Van Ranst aan Techmag, de interviewreeks van blogster Magali De Reu op YouTube. Van Ranst bevestigt het politieoptreden bij VTM NIEUWS, maar blijft er rustig onder. “Ik zie niet in waarom dreigementen iets zouden moeten veranderen aan wat ik doe.”

42 reacties

 • Marcel Desmet

  6 maanden geleden
  Die man is mediageil, das alles. Hij is waarschijnlijk in staat om zichzelf een blauw oog te slaan om toch maar vooraan te mogen staan als er een camera in de buurt is. De media smult er natuurlijk van
 • Carl Vangenechten

  6 maanden geleden
  Virologen hebben natuurlijk recht op een eigen politieke mening maar ze mogen hun positie als geneeskundig expert niet misbruiken om politieke ideeën te verspreiden.
 • Sofie Ducheyne

  6 maanden geleden
  Er is niemand die hem om zijn politieke voorkeur vraagt, dat hij gewoon zijn job eens zou doen maar dzt blijkt zelfs niet te lukken
 • Freek De Meyer

  6 maanden geleden
  Hoge bomen vangen veel wind. Als je steeds kritiek geeft op bepaalde partijen en op mensen die een gelijkaardige mening volgen, dan ga je op den duur de boemerang in je gezicht terug krijgen.
 • Ollander

  6 maanden geleden
  Van Ranst bedreigen is er ver ver over..kritiek richting hem is wel meer dan terecht..hij daagt VB-ers uit op zijn twitterfeed. Nu ben ik geen VB-er, maar als je hem kritische vragen stelt over Corona (wat ik doe) dan blokkeert hij je direct. Dat is jammer dat hij de discussie niet op inhoud aangaat. 2 maart zei hij nog..’alleen de verkopers van mondkapjes worden er beter van’.’mondkapjes helpen niet’..
 1. Extreemrechtse Fransman op eerste rij op Guldensporenviering en dankzij viroloog Van Ranst heeft iedereen dat gezien

  Extreem­recht­se Fransman op eerste rij op Guldenspo­ren­vie­ring en dankzij viroloog Van Ranst heeft iedereen dat gezien

  De stad Kortrijk zal voortaan bepalen wie waar zit op de Guldensporenviering in Kortrijk. Dat laat burgemeester Vincent Van Quickenborne weten als reactie op een post van viroloog Marc Van Ranst. Bij de laatste viering zat Aurélien Verhassel, voormalig kopstuk van de omstreden Franse rechts-extremistische organisatie Génération Identitaire, op de eerste rij en dat vindt Van Ranst niet kunnen.
 1. Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen
  Play

  Wil je opslag vragen op je werk? Antwerps bedrijf laat collega's beslissen

 2. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest