Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © Gregory Van Gansen / Photo News

Marc Van Ranst: “Hou u aan de maatregelen, zodat we de scholen niet moeten sluiten”

Scholen open na de kerstvakantie of scholen dicht tot in januari? "Dat hebben we allemaal zelf in de hand", zegt viroloog Marc Van Ranst van KU Leuven. "Als we ons met Kerstmis en Nieuwjaar aan de coronamaatregelen houden, dan hoeven de scholen niet dicht."

20 reacties

 • DAVID VAN LAER

  2 maanden geleden
  Dus toch de scholen! Hij heeft al eens gezichtsverlies geleden met de mondmaskers, nu toegeven dat de scholen mee bij de grote besmettingshaarden zitten is er over. Verstaanbaar voor een nobody die zijn five minits of fame wil rekken. Voor elke expert die ze tevoorschijn toveren is er een andere die het tegendeel beweert. Ergo ze weten het zelf niet of ze willen het niet zeggen. Bende prutsers één voor één.
 • Pieter Vermeersch

  2 maanden geleden
  Van Ranst zou beter stoppen met de mensen tegen mekaar op te zetten en steeds de schuld bij de mensen zelf te leggen. Het Belgisch beleid heeft de ene na de andere flater begaan, ook Van Ranst zelf trouwens . Denk aan de saga van de mondmaskers. De gebrekkige tracing, de gebrekkige quarantaineopvolging, bestelling van mondmaskers en vaccins, overal komen we te laat. Makkelijk om het dan altijd maar op de mensen te steken.
 • Cris Verwilligen

  2 maanden geleden
  Mr Vroonen, meen je dat nu echt? De kwaliteit is nu al slecht en dan nog thuis onderwijs krijgen via computer, de huidige leerlingen kunnen al niet meer schrijven. En dan heb ik het niet over dt, maar over iets simpels als ja of nee. Lees veel jaa en ne. En dan nog een jaar achterstand en univ, heb er mee gewerkt zelfs met cum laude afgestudeerden. Het enige wat dat zegt is dat ze bekwaam zijn grote stukken te reproduceren naar het inzicht van de docent. En dan vergeten. Papegaaienwerk dus.
 • Wesley De Cock

  2 maanden geleden
  Ik hou mij aan de maatregelen, maar liever de kinderen eens iets minder heilig verklaren, want ze hebben heel zeker invloed. Liever scholen dicht dan avondklok om 20u...
 • Maartje Nieuwboter

  2 maanden geleden
  Nee, sluit de scholen, zodat de maatregelen niet nog verder verstrengd moeten worden.
 1. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden

 2. Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw
  Play

  Moeder gooit kinderen uit brandend gebouw