Viroloog Marc Van Ranst (KULeuven): "Beleidsmakers die meegaan in open brieven, experten opzijschuiven en meer aandacht hebben voor de regeringsformatie dan voor het virus: dat is wat de mensen irriteert. Er is geen duidelijkheid, geen gezamenlijke missie die er in het begin van deze crisis wel was."
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Marc Van Ranst (KULeuven): "Beleidsmakers die meegaan in open brieven, experten opzijschuiven en meer aandacht hebben voor de regeringsformatie dan voor het virus: dat is wat de mensen irriteert. Er is geen duidelijkheid, geen gezamenlijke missie die er in het begin van deze crisis wel was." © BELGA

Marc Van Ranst hekelt ‘leer leven met het virus’-beleid: “Hoog tijd voor actie, verdorie”

Viroloog Marc Van Ranst, die geen deel meer uitmaakt van het adviesorgaan Celeval, uit in een post op sociale media zijn ongenoegen over de ‘we zijn het beu’-modus en ‘we moeten leren leven met het virus’-boodschap van de beleidsmakers. Hij pleit voor het scherpstellen van de maatregelen, waar de excessen moeten uitgehaald worden. “We hebben nood aan een nieuw contract dat de puntjes op de i zet, niet aan mensen die het draagvlak ondergraven door in open brieven te stellen dat de maatregelen erger zijn dan de kwaal.”