Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Marc Van Ranst: “Er zal nog meer negatief reisadvies volgen voor België”

Viroloog Marc Van Ranst is ervan overtuigd dat nog meer landen een negatief reisadvies zullen geven voor België als gevolg van de opstoot in onze coronacijfers. Ze zullen hun onderdanen afraden om naar (delen van) ons land te reizen of hen vragen om daarna in quarantaine te gaan. Dinsdag gaf de Nederlandse regering een code oranje aan de provincie Antwerpen en eind deze week zou Noorwegen volgen, met een code rood voor ons hele land.

55 reacties

 • Christian Deckers

  2 jaar geleden
  Dat van die mondkapjes in de betere restaurants in Nederland is 100% nonsens Peter Nols. De algemene discipline en praktische invulling ervan is wél een feit in Nederland. Een Nederlander kijkt vooruit en is berekend. Dat is zijn volste recht en heeft hem -economisch - gebracht waar hij staat. Wonen wil je er echt niet, er van leren wél! Hollandse nuchterheid en handelsgeest in een Bourgondisch Vlaanderen, of nee Bourgondie in Holland is beter. We gaan dus naar Maastricht.
 • Gil Groenewijn

  2 jaar geleden
  "Het virus leest de klok, om 23:30u tot 06.00 binnen blijven, het virus doet zijn ronde".Men kan daar misschien wel mee lachen als dat de bedoeling zou zijn, maar zou het toch maar niet te licht opvatten. De tienduizenden die in zomerse dagen een paar uur eerder terug in kot moeten en weggenomen worden van plaatsen waar vaak teveel wordt gedronken is niet zo een slecht idee om beperking te krijgen.
 • Jean Emare

  2 jaar geleden
  Eerlijk.. het volledig systeem is amateuristisch.. de ministers amateurs en de Vlaming waant zich God.. tot hij in het ziekenhuis beland en dan het kleinste kind is. Dit moet gewoon Europees gestaafd worden. Dan kan je pas iets echt indijken. Degelijk mondmasker verplicht overal, hygiëne en doe niet te zot. Ga je degelijk centra binnen.. temperatuurscan. Dit laatste gebeurd al in Nederland.
 • Luc Van Bogaert

  2 jaar geleden
  Het contact-tracing werkt nog steeds onvoldoende, alhoewel dat een puur Vlaamse bevoegdheid is. Ook op de app is het nog steeds wachten, terwijl die al een paar maanden volop in gebruik is in landen zoals China.
 • Roger Geens

  2 jaar geleden
  Gezien China op garnalen uit Ecuador het Covid-19 virus heeft gevonden koop ik geen enkel product uit Nederland of Duitsland ,zeker geen fruit of groenten waar iedereen zijn handen nodig heeft om te plukken of te oogsten .Het virus reist -wellicht- met pakjes de wereld rond .