Marc Van Ranst doet boekje open in bijzondere Covid-commissie: “Bevolking in krokus 2020 bewust ongerust gemaakt”

Viroloog Marc Van Ranst heeft de bevolking in de krokusvakantie van 2020 bewust ongerust gemaakt. Dat zei hij woensdag zelf in een hoorzitting in de bijzondere Covid-commissie van de Kamer. "De teneur van het kabinet-Volksgezondheid in februari was: geen paniek zaaien. Ik werd daar woest van", aldus Van Ranst.

128 reacties

 • Sonia Vandeleene

  3 weken geleden
  Men had hele deze pandemie kunnen vermijden. Is er sprake van een paar cm sneeuw legt men Belgie plat. Niemand mag zich verplaatsen wegens veel te gevaarlijk. En dit weer weet men soms pas paar dagen op voorhand. Deze pandemie wist ik al van eind december 2019 en als men toen Belgie had plat gelegd ; grenzen onherroepelijk dicht behalve transport en chauffeur met mondmasker dan was alles gewoon open in ons klein landje maar nee hier reageert men pas als het kalf allang is verdronken.
 • werner vanhoutte

  3 weken geleden
  Waarom houden de experten zich vast vast aan hun eigen gelijk ? Wees eerlijk en zeg de bevolking de waarheid , ook over de vaccins . Het doel van de vaccin ontwikkelaars is de symptomen van de ziekte te onderdrukken , meer niet. Het is geen vaccin dat het virus doodt! Evenzeer is het belachelijk de bevolking groeps - immuniteit voor te spiegelen, terwijl men zeer goed weet dat Sars -Cov een seizoens-virus is dat zeker terugkomt . En dat , beste Marc , weet u perfect, maar u zwijgt .
 • Roger Van Houdt

  3 weken geleden
  Al de tweede keer dat hij met leugens het volk schrik aanjaagt. Geloof niet veel meer van die virologen, zeker niet nu ze de ouderen onder ons absoluut het AZ-vaccin willen toedienen, zonder dat ze ons de echte waarheid vertellen over het vaccin, en ook niet vertellen dat er veel meer gevallen van bloedklonters zijn bij ouderen.
 • smet Mike

  3 weken geleden
  de chatham house lezing zegt genoeg in februari 2019 over hoe hij de mensen beliegd en bedreigd voor de vaccin maffia
 • Josselyne Hansens

  3 weken geleden
  Daar de grote mond : het is hij toch die in het begin zei dat mondmaskers geen enkel nut hadden en niet lang daarna de bevolking verweet dat ze dat niet altijd droegen. Niemand heeft zichzelf zo veel tegengesproken als MVR. Credibiliteit moet zeker niet bij hem gezocht worden!
 1. RECONSTRUCTIE. Zo ging 1 jaar geleden het land op slot: “Tandenborstels gaan halen en ‘s avonds nog gebeld naar An Lemmens en Dina Tersago”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Zo ging 1 jaar geleden het land op slot: “Tandenbor­stels gaan halen en ‘s avonds nog gebeld naar An Lemmens en Dina Tersago”

  Na de beslissing om cafés en restaurants te sluiten barsten lockdownfeestjes los. Het Crisiscentrum roept de hulp in van BV’s als An Lemmens en Dina Tersago, maar een dag later wordt de vrijheid gewoon over de grens in Nederland gevierd. Tot ook dat niet meer mag en ons land écht in lockdown gaat. “Zo’n ingrijpende maatregelen! Maar wat zorgde er voor de grootste discussie de dag nadien? Dat de kappers nog niet dicht waren. Toen wist ik: we hebben de bevolking mee.” Intussen vliegt het wc-papier de deur uit, ook in de Colruyt van Torhout. Wilmès verzekert ons: er is genoeg voor iedereen.
 1. Dankzij deze simpele TikTok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser
  Play

  Dankzij deze simpele Tik­Tok-hack krijg je meer spullen in jouw vaatwasser

 2. Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden
  Play

  Wandelaar klimt naar hoogste top Madeira en maakt prachtige beelden