Marc Noppen.
Volledig scherm
Marc Noppen. © Photo News

Marc Noppen (UZ Brussel) ziet aantal patiënten stijgen richting belangrijke grens: “We houden ons hart vast”

CEO Marc Noppen van het UZ Brussel maakt zich grote zorgen over de toename van het aantal patiënten in zijn ziekenhuis. Dat heeft hij gezegd aan HLN Live. Bijna de helft van het aantal bedden op intensieve zorg ligt intussen vol en dan zou overgeschakeld moeten worden naar een volgende fase, die gevolgen zal hebben voor de niet-kritieke zorg. “We houden ons hart vast”, klinkt het.

15 reacties

 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  In onze gemeente blijven de cijfers gelijk of zakken lichtjes, geen scholen die moeten sluiten omdat kinderen of jongeren besmet zijn wel omdat de Vivaldi regering met name VDB zijn groot gelijk wil halen en de trofee aan Dalle laat, de buitenschoolse activiteiten waar de meeste besmettingen gebeuren bij kinderen mogen blijven doorgaan. Eén positief punt, we mogen met zijn allen gaan funshoppen naar Ikea, allemaal netjes drummen in de rij.
 • Yolande MARIS

  2 jaar geleden
  Doe dan een lock down in uw geliefde Brussel ,maar dat zien jullie niet zitten want daar valt niet te handhaven er zijn te veel no,-go zones.
 • Linda Wellekens

  2 jaar geleden
  Ziekenhuizen en farma-industrieën hebben geld genoeg om honderden ziekenhuizen bij te bouwen. Doe dat ipv te zagen.
 • Jean Damiaens

  2 jaar geleden
  Politici doe jullie werk. Zo doen we het want velen willen een forse lockdown (zie de reacties). Basta want je kan met specifieke eisen van deze of Gene meer rekening houden. De dijken zijn allang doorbroken. Nu afdoend handelen. Alles toe en heb de moed om het te doen Basta.
 • Greta Van den broecke

  2 jaar geleden
  Hier gaat het enkel over Brussel. Hoe zit het met de ziekenhuizen in de andere provincies? We weten nu ondertussen wel dat Brussel een broeihaard is. Moeten we daar in Antwerpen ook weer voor boeten? Er is maar 1 oplossing: sneller vaccineren...
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Vlaams Belang: “Gezinnen en alleenstaanden blijven in de kou staan”

  Vlaams Belang: “Gezinnen en alleen­staan­den blijven in de kou staan”

  “Er is kordaat beleid nodig om burgers en bedrijven door de inflatie- en energiecrisis te loodsen. Dat de Vlaamse regering net nu maar nipt een regeringscrisis kon vermijden, getuigt van weinig verantwoordelijkheidszin.” Zo reageert Vlaams Belang op het akkoord over de Vlaamse begroting dat gisteren gevonden werd. Het eindresultaat van de onderhandelingen bevalt de oppositiepartij evenmin. “Onze gezinnen en alleenstaanden die niet kunnen rekenen op sociale maatregelen blijven in de kou staan”, zegt fractievoorzitter Chris Janssens.