Marc Noppen.
Volledig scherm
Marc Noppen. © Photo News

Marc Noppen (UZ Brussel) ziet aantal patiënten stijgen richting belangrijke grens: “We houden ons hart vast”

CEO Marc Noppen van het UZ Brussel maakt zich grote zorgen over de toename van het aantal patiënten in zijn ziekenhuis. Dat heeft hij gezegd aan HLN Live. Bijna de helft van het aantal bedden op intensieve zorg ligt intussen vol en dan zou overgeschakeld moeten worden naar een volgende fase, die gevolgen zal hebben voor de niet-kritieke zorg. “We houden ons hart vast”, klinkt het.

15 reacties

 • anna vandenberg

  6 maanden geleden
  In onze gemeente blijven de cijfers gelijk of zakken lichtjes, geen scholen die moeten sluiten omdat kinderen of jongeren besmet zijn wel omdat de Vivaldi regering met name VDB zijn groot gelijk wil halen en de trofee aan Dalle laat, de buitenschoolse activiteiten waar de meeste besmettingen gebeuren bij kinderen mogen blijven doorgaan. Eén positief punt, we mogen met zijn allen gaan funshoppen naar Ikea, allemaal netjes drummen in de rij.
 • Yolande MARIS

  6 maanden geleden
  Doe dan een lock down in uw geliefde Brussel ,maar dat zien jullie niet zitten want daar valt niet te handhaven er zijn te veel no,-go zones.
 • Linda Wellekens

  6 maanden geleden
  Ziekenhuizen en farma-industrieën hebben geld genoeg om honderden ziekenhuizen bij te bouwen. Doe dat ipv te zagen.
 • Jean Damiaens

  6 maanden geleden
  Politici doe jullie werk. Zo doen we het want velen willen een forse lockdown (zie de reacties). Basta want je kan met specifieke eisen van deze of Gene meer rekening houden. De dijken zijn allang doorbroken. Nu afdoend handelen. Alles toe en heb de moed om het te doen Basta.
 • Greta Van den broecke

  6 maanden geleden
  Hier gaat het enkel over Brussel. Hoe zit het met de ziekenhuizen in de andere provincies? We weten nu ondertussen wel dat Brussel een broeihaard is. Moeten we daar in Antwerpen ook weer voor boeten? Er is maar 1 oplossing: sneller vaccineren...
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).