Marc Noppen (UZ Brussel) over lage vaccinatiegraad in hoofdstad: “We moeten het niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken”

Brussel hinkt in ons land achterop wat betreft vaccinaties. Terwijl in Vlaanderen al meer dan 90 procent van de volwassen bevolking een eerste prik kreeg en in Wallonië 79 procent, zit Brussel aan 63 procent. Volgens UZ Brussel-CEO Marc Noppen is dat een typisch grootstedelijk fenomeen. “We bereiken die bevolking heel moeilijk”, legt hij uit bij HLN Live. 

380 reacties

 • Gilbert Rodts

  9 maanden geleden
  Heel juist ze het zo moeilijk mogelijk maken . De gevaccineerden moeten niet het slachtoffer worden van de anderen .
 • Dirk Schatteman

  9 maanden geleden
  @Dominique Van Damme: 95% van de covidhospitalisaties zijn NIET of slechts éénmaal gevaccineerd. Maw zijn er bijna GEEN volledig gevaccineerden die opgenomen zijn. Dus heeft vaccinatie niets dan voordelen. Goed toch?
 • Timmie Smet

  9 maanden geleden
  Zolang er enig risico is op ernstige bijwerkingen, mag vaccinatie niet verplicht worden, en zou je moeten kunnen weigeren. Punt.
 • Peter Nols

  9 maanden geleden
  Deze discussie is al eens gevoerd ivm polio vaccin. Gelukkig is dit uiteindelijk ook verplicht geraakt in de min of meer beschaafde landen. Anderzijds zou het in het kader van de evolutie niet slecht zijn om de anti vaxxers te laten creperen en liefst zonder er één euro voor zorg aan te spenderen.
 • dominique van damme

  9 maanden geleden
  Er zijn er veel gevaccineerd en toch nog zoveel in ziekenhuis leg dat eens uit prof gobelijn
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. ONZE OPINIE. Wie redt de middenklasse in dit land?
  131

  ONZE OPINIE. Wie redt de middenklas­se in dit land?

  Nu al moeten voedselbanken 's avonds openen, omdat er zoveel mensen aankloppen die overdag werken. Het is maar het topje van de ijsberg. Nog eens duizenden anderen kunnen de voedselbank enkel vermijden door hun spaarreserve letterlijk op te eten en op te stoken. Met twee miljoen is die lagere middenklasse in België. Ze zijn boos, bang en voelen zich in de steek gelaten. Makkelijke oplossingen zijn er niet, maar partijen die dit niet als hét belangrijkste thema op de agenda zetten, mogen zich bij de volgende verkiezingen aan een nooit geziene oplawaai verwachten.