Marc Noppen (UZ Brussel) over lage vaccinatiegraad in hoofdstad: “We moeten het niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken”

Brussel hinkt in ons land achterop wat betreft vaccinaties. Terwijl in Vlaanderen al meer dan 90 procent van de volwassen bevolking een eerste prik kreeg en in Wallonië 79 procent, zit Brussel aan 63 procent. Volgens UZ Brussel-CEO Marc Noppen is dat een typisch grootstedelijk fenomeen. “We bereiken die bevolking heel moeilijk”, legt hij uit bij HLN Live. 

380 reacties

 • Gilbert Rodts

  1 jaar geleden
  Heel juist ze het zo moeilijk mogelijk maken . De gevaccineerden moeten niet het slachtoffer worden van de anderen .
 • Dirk Schatteman

  1 jaar geleden
  @Dominique Van Damme: 95% van de covidhospitalisaties zijn NIET of slechts éénmaal gevaccineerd. Maw zijn er bijna GEEN volledig gevaccineerden die opgenomen zijn. Dus heeft vaccinatie niets dan voordelen. Goed toch?
 • Timmie Smet

  1 jaar geleden
  Zolang er enig risico is op ernstige bijwerkingen, mag vaccinatie niet verplicht worden, en zou je moeten kunnen weigeren. Punt.
 • Peter Nols

  1 jaar geleden
  Deze discussie is al eens gevoerd ivm polio vaccin. Gelukkig is dit uiteindelijk ook verplicht geraakt in de min of meer beschaafde landen. Anderzijds zou het in het kader van de evolutie niet slecht zijn om de anti vaxxers te laten creperen en liefst zonder er één euro voor zorg aan te spenderen.
 • dominique van damme

  1 jaar geleden
  Er zijn er veel gevaccineerd en toch nog zoveel in ziekenhuis leg dat eens uit prof gobelijn