Dr. Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, schoof mee aan tafel bij Het Corona Debat 2.0
Volledig scherm
Dr. Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, schoof mee aan tafel bij Het Corona Debat 2.0 © BELGA

Marc Noppen (UZ Brussel): "Dokters doen amputaties die ze in 20 jaar niet gezien hebben”

De tweede coronagolf zorgt ook nu opnieuw dat andere medische ingrepen niet kunnen doorgaan en uitgesteld worden. “De opeenstapeling van uitgestelde zorg zal later opgevangen moeten worden, maar heeft nu ook al zijn effecten”, zei Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, tijdens het coronadebat 2.0,  waarin enkele hoofdrolspelers uit de corona-aanpak een stand van zaken gaven op de impact op de gezondheidszorg en de samenleving. 

81 reacties

 • Pé Gevers

  4 maanden geleden
  Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, moet niet preken van de impact van de avondklok tot 24.00u want hij zit in Brussel.
 • lars erikson

  4 maanden geleden
  Omgekeerde Lockdown aub, zolang men niet de zwakkeren beschermt, is dit een grote hypocrisie show, met een agenda voor méér corporatisme.
 • Annie Vancauteren

  4 maanden geleden
  Wij hebben niet alleen onze vrijheid verloren. Maar ook onze gezondheidszorg, ons onderwijs , onze relaties, ons gezond verstand. De Corona spant de kroon op onze leefwereld.
 • robert van nuffel

  4 maanden geleden
  overbevolking word nu opgelost de natuur wind altijd wij hebben het zelf verpruts
 • Johan Vervaeck

  4 maanden geleden
  In Nederland doen ze de grenzen dicht voor de Britten tegen uitbreiding van het gemuteerde virus. Wat doen ze hier? Niks en binnen een paar weken de lockdown voor de gewone burger vele malen verstrengen.
 1. Strandbars trekken aan alarmbel en zien opmerkelijk fenomeen opduiken: “De frigoboxtoeristen zijn opnieuw uitgevonden”
  Play
  Kust

  Strandbars trekken aan alarmbel en zien opmerke­lijk fenomeen opduiken: “De frigobox­toe­ris­ten zijn opnieuw uitgevon­den”

  De strandbarhouders aan onze kust hebben er een slechte start van de paasvakantie opzitten. Het verhuren van de ligzetels en aanbieden van takeaway weegt niet op tegen het verbod op alcoholverkoop en terrassen. Rendabel is het voorlopig allerminst. Met lede ogen zien ze bovendien aan hoe dagjestoeristen gepakt en gezakt met een frigobox genieten op het strand. “De terrassen moeten weer open”, roepen de uitbaters op.
 2. Minister Weyts (N-VA) wil nog dit schooljaar voltijds contactonderwijs voor alle leerlingen: “Daarvoor is kentering nodig in positiviteitsratio”
  43

  Minister Weyts (N-VA) wil nog dit schooljaar voltijds contacton­der­wijs voor alle leerlingen: “Daarvoor is kentering nodig in positivi­teits­ra­tio”

  Het blijft de ambitie van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) dat alle leerlingen nog dit schooljaar weer voltijds les krijgen op school. “We gaan de situatie minstens om de twee weken blijven monitoren”, maakt de minister zich sterk. Maar er moet vooral een kentering komen in de positiviteitsratio. Dat heeft hij verklaard in de studio van VTM NIEUWS.
 1. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!

 2. Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pietersplein riep voor hem, dat wou ik ook!"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pieters­plein riep voor hem, dat wou ik ook!"