Marc Dutroux zit in de gevangenis van Nijvel onder een speciaal veiligheidsregime (archiefbeeld Telefacts).
Volledig scherm
Marc Dutroux zit in de gevangenis van Nijvel onder een speciaal veiligheidsregime (archiefbeeld Telefacts). © Telefacts

Marc Dutroux is volgens zijn advocaat depressief: “Hij staat op de rand van de afgrond”

BinnenlandMarc Dutroux is depressief. Dat zegt zijn advocaat Bruno Dayez in La Meuse. “Hij staat op de rand van de afgrond”, klinkt het. De seriemoordenaar en kinderverkrachter zou de hoop om vervroegd vrij te komen helemaal opgegeven hebben.

209 reacties

 • yvette van grasdorf

  1 jaar geleden
  Dat is toch niet oké daar een filmversie te maken? Aub zeg Die advocaat kan die zich nog in de spiegel bekijken?? Degoutant
 • birgit vanderest

  1 jaar geleden
  Door hem zijn er veel gezinnen depri. Laat hem depri zijn, en zeker geen kosten meer maken aan da baaske
 • jos kenis

  1 jaar geleden
  Dan hoeft hij nog maar één stap te zetten.
 • Andy Staelens

  1 jaar geleden
  Het moment om te verstrengen!
 • Tom Keung

  1 jaar geleden
  Schitterende acteur, zijn slachtoffers hebben véél meer geleden,
 1. Vader van Eefje Lambrecks wil film over zaak-Dutroux stoppen: “De regisseur beseft niet hoe hij ons hiermee tegenwerkt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Vader van Eefje Lambrecks wil film over zaak-Du­troux stoppen: “De regisseur beseft niet hoe hij ons hiermee tegenwerkt”

  De Brusselse regisseur Fabrice Du Welz (48) waagt zich volgende zomer aan een film gebaseerd op de zaak-Dutroux en dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij Jean Lambrecks, de vader van de vermoorde Eefje. “Het zal fictie zijn, geïnspireerd op een trauma dat iedereen met zich meedraagt", verklaarde Du Welz eerder in onze krant, maar volgens Lambrecks draagt dit net bij tot een zoveelste foute interpretatie van een complexe zaak met nog steeds veel vragen. Dat hij zelfs niet gecontacteerd werd, vindt hij ronduit onbeleefd.
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”