Marc Dutroux.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Dutroux. © Belga

Marc Dutroux, de ergste psychopaat die ons land ooit meemaakte: “Waarom ik steeds twee meisjes tegelijk vasthield? Anders zouden ze eenzaam worden”

Het is al bijna een kwarteeuw geleden dat Sabine en Laetitia werden bevrijd uit de gruwelkelder van Marcinelle. Hun ontvoerder, Marc Dutroux (nu 64), waande zich God. Heerser over zijn slachtoffers én z’n handlangers. Dat zijn eigen domheid hem de das zou omdoen, had de meester-manipulator nooit gedacht. “Ik geef jullie twee meisjes”, begon hij zijn huiveringwekkende bekentenissen tegen de speurders.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Beruchte bendes in België: Patrick Haemers leek een coole posterboy maar was een kille psychopaat
  PREMIUM

  Beruchte bendes in België: Patrick Haemers leek een coole posterboy maar was een kille psychopaat

  Een reeks gemist? Speciaal voor jou bundelen wij de beste artikels van onze zomerreeksen in dit dossier. Van het zwaar banditisme in de jaren 80 tot de vrouwenhandel in de jaren 90, de drugshandel in de jaren 2000 en de internationalisering van de jaren 2010. In deze nieuwe reeks tekenen we het verhaal op van de meest beruchte bendes, die elk in hun tijdsgewricht ons land onveilig maakten. Hoe opereerden deze levensgevaarlijke groepen? Wie waren hun leiders? En: wat verklaart hun opgang en – altijd weer – hun val? Vandaag: Patrick Haemers.
 3. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.