Archiefbeeld. Marc Bossuyt is gewezen commissaris-generaal voor de vluchtelingen en voormalig voorzitter van het Grondwettelijk Hof (24/09/2019)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Marc Bossuyt is gewezen commissaris-generaal voor de vluchtelingen en voormalig voorzitter van het Grondwettelijk Hof (24/09/2019) © Photo News

Marc Bossuyt: “Illegaal verblijf vervolgen zou een prioriteit moeten zijn”

De commissie-Bossuyt wil dat illegaliteit wordt vervolgd en stelt voor de straf op te trekken tot één jaar, zodat een sans-papiers kan worden aangehouden. Het voorstel moet de impasse rond de wet op de woonstbetredingen doorbreken. Dat schrijft De Standaard vrijdag.

68 reacties

 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Ik heb de beelden van Moria gezien. Die mensen horen niet thuis in ene gevangenis. Zeker de vrouwen met kinderen niet. Scheid het kaf van het koren. Hier op het Franse platteland hebben we van alles te kort. Waarom geen selectief adoptiesysteem ? Maar neen, alles moet maar blijven aanmodderen.
 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  En wat gaat dat veranderen?
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  We weten niet met heoveel ze zijn. Maar schattingen spreken van 200.000. Dat zijn veel extra gevangenissen. En een aanpak die verre van menselijk is. Alsof het insecten zijn die verdelgd moeten worden.
 • Frank Louman

  1 jaar geleden
  Een goed idee want nu krijgen ze hun 40ste papier om het grondgebied te verlaten. Dit geeft meer opties.
 • Jo Bosman

  1 jaar geleden
  Er is geen plaats in onze gevangenissen. Gaan we illegalen die niemand iets misdoen opsluiten en de criminelen die zware feiten plegen los laten lopen?Meer gevangenissen. België is al het land met de meeste gevangenissen per aantal inwoners en elders sluiten ze gevangenissen.Uitwijzen?. Gaan we mensen dwingen om terug te gaan naar landen waar ze geen toekomst hebben. Waar er geweld heerst.Waar hun leven in gevaar is ? De ik ik ik mentaliteit steekt hier weer flink de kop op .
 1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.