(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock

Mantelzorgers vragen duidelijkheid rond quarantainemaatregelen: “Kakofonie aan regels en attesten is onhoudbaar”

Volgens mantelzorgorganisatie Steunpunt Mantelzorg en thuiszorgorganisatie i-mens heerst er nog te veel onduidelijkheid over wat een mantelzorger mag en kan doen. Om te voorkomen dat mantelzorgers door de politie worden tegengehouden, vragen de organisaties om een algemeen en rechtsgeldig attest, tenzij er duidelijk wordt gecommuniceerd over welke zorg en ondersteuning gegeven kan worden.

5 reacties

 • Marijke Stinkens

  2 jaar geleden
  Ik zorg nu voor de boodschappen van papa en ben niet geregistreerd als mantelzorger van hem. Als ze me tegenhouden, geef ik zijn nummer en mogen ze hem telefoneren. Welk bewijs heb ik anders?
 • NICOLE SOBRY

  2 jaar geleden
  Ik gebruik het attest van de mutualiteit om aan te tonen dat ik mijn moeders mantelzorgster ben, maar een attest van de gemeente waar de hulpbehoevende woont zou toch ook moeten kunnen worden bezorgd.
 • Etienne Callebout

  2 jaar geleden
  Toch niet moeilijk ,de politie heeft inzage in het rijksregister die kan ook zien of de persoon in kwestie mantelzorger is of dat hij voor een hoog bejaarde persoon moet zorgen .discussie afgesloten .
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  quarantaine = 40 dagen. Anders is het ophokking. Breng geen verwarring maar geef duidelijke communicatie dat mensen weten waarover er gesproken wordt.
 • Hans Oomen

  2 jaar geleden
  Waar is de noodregering nu ? Moest er komen voor zo een zaken op te lossen maar nee niets is minder waar . Nu valt het weer op dat het enkel ging om de postjes en niet het welzijn van de mens ...
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.