iStock
Volledig scherm
© iStock

Mannen die ouderschapsverlof opnemen onvoldoende beschermd tegen discriminatie

De Belgische wetgeving beschermt mannen te weinig als ze ouderschapsverlof willen opnemen. Dat blijkt uit een studie van het Instituut voor gelijkheid van mannen en vrouwen, waarover De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag berichten. Het Instituut vraagt dan ook om 'ouderschap' in het algemeen als grond van discriminatie in de wetgeving op te nemen. Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) gaat in op die suggestie.

12 reacties

 • Jesto De wilde

  3 jaar geleden
  Heb sinds oktober vorig jaar ouderschapsverlof in 4/5de zalig denk da ik altijd 4/5de blijf werken
 • Dries Vermeulen

  3 jaar geleden
  Allemaal 50+ of kinderloos hier zo te zien.. Er zijn ook vaders die effectief om hun kinderen geven en maar wat graag helpen bij het luiers verversen en papje geven. Sommigen moeten ook altijd tegendraads kunnen doen..
 • Jennifer Peeters

  3 jaar geleden
  Dus de mensen zonder kinderen moeten weeral meebetalen voor dat profitariaat.
 • Sam Valkenborgs

  3 jaar geleden
  Een kennis van mij werkt bij een pharmabedrijf. Als ik hoor wat voor een druk ze daar leggen om het als man niet op te nemen. Schandalig gewoon.
 • Nadine Van Oost

  3 jaar geleden
  Ouderschapsverlof? Onlangs hoorde ik een man zonder schaamte zeggen dat hij zijn ouderschapsverlof opnam om zijn huis te renoveren.
 1. Vlaamse Energieleverancier vraagt faillissement aan: “Extreme energieprijzen waren niet te voorzien”
  Play

  Vlaamse Energiele­ve­ran­cier vraagt faillisse­ment aan: “Extreme energie­prij­zen waren niet te voorzien”

  De Vlaamse Energieleverancier vraagt het faillissement aan. Dat werd bevestigd aan VTM Nieuws. Het bedrijf bood hele lage tarieven voor groene stroom en gas aan, maar kan dat door de hoge energieprijzen van de voorbije maanden financieel niet langer aan. “Die extreme situatie was niet te voorzien", luidt de uitleg van CEO Stijn Lenaerts. De bevoorrading komt niet in het gedrang, maar energiespecialist Kristof De Paepe raadt klanten toch aan om zo snel mogelijk een nieuwe (en dus duurdere) leverancier uit te kiezen. Lees hier wat u best doet als u een van de ruim 70.000 klanten bent. De Vlaamse energieregulator VREG stelde ook een lijst op met veelgestelde vragen en antwoorden.
 1. Klanten failliete Vlaamse Energieleverancier teleurgesteld en kwaad: “Bandieten. Dit betekent geen kerstcadeau voor mijn dochtertje”
  Play

  Klanten failliete Vlaamse Energiele­ve­ran­cier teleurge­steld en kwaad: “Bandieten. Dit betekent geen kerstca­deau voor mijn dochtertje”

  Klanten van de failliete Vlaamse Energieleverancier reageren teleurgesteld en kwaad. Onder meer alleenstaande mama Sarah Verhaeghe (28) uit het West-Vlaamse Rekkem moet op zoek naar een nieuwe leverancier. “Naar mijn 750 euro voorschot kan ik wel fluiten”, fulmineert ze. “Bandieten. Dit betekent geen kerstcadeau voor mijn dochtertje. Of toch niet wat ik in gedachten had.”