Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Manipuleerde 3M afvalwater afgelopen weken? Resultaten wijzen die richting uit

Heeft chemiebedrijf 3M de afgelopen weken haar afvalwater gemanipuleerd? Daar lijkt het alleszins op nu de resultaten van stalen die de milieu-inspectie vorige week nam duidelijker worden. Die wijzen op sterk opgezuiverd water. Het ziet ernaar uit dat 3M anticipeerde op de komst van de inspectie en de waarden van heel wat PFAS-stoffen bewust naar beneden haalde. Deze namiddag nog zou er een maatregel tegen 3M volgen vanuit de milieu-inspectie. 

44 reacties

 • Geert Landsman

  3 maanden geleden
  3M en NVa-postjespakkers zijn heel nauw verweven daarom komen ze met alles weg. Demir moet nog oppassen of ze gooien haar de partij uit. Zoek maar eens op wie bij de provincie over de vergunningen gaat. Wie er in het havenbestuur zit, wie er in alle andere raden zitten die ermee te maken hebben. Je komt steeds bij 1 partij uit.
 • lars vandenberge

  3 maanden geleden
  Er moeten permanente dagdagelijkse staalnames gebeuren, dat is de enige manier om vervuiling tegen te gaan. En zeker geen controle weken op voorhand aankondigen.
 • Jan Baroen

  3 maanden geleden
  Bij de kleinste carwash moet alle gebruikte water in verzegelde bezinkputten en achteraf verplicht gefilterd, maar anderen mogen dan weer alles ongecontroleerd in kanalen lozen. O ja, een carwash met minder dan 10 auto’s per dag moet geen bezinkputten hebben. Zo ken ik er een paar die slechts 10 auto’s per dag aangeven, maar de eerlijke bedrijfsleider is hier dik gezien.
 • Gerard Dochy

  3 maanden geleden
  Waarom klaagt iedereen? Dit is goed nieuws, mensen: Het betekent dat de stof die in het verleden geloosd werd, kan gefilterd worden, dus vanaf nu is elke overschrijding van de huidige waarde onaanvaardbaar, en te beboeten. Het betekent wel dat de overheid zal moeten controleren, maar daarvan kun je de kosten op 3M verhalen, want ze waren in het verleden duidelijk fout bezig.
 • De Waarheid

  3 maanden geleden
  En de brand in de verbrandingsoven is ook toevallig zeker? Bij 3M denkt men dat we even makkelijk te manipuleren zijn als de Amerikanen vermoed k? Ogenblikkelijk verzegelen dat bedrijf en ook de rest van de chemie reuzen dringend op de rooster leggen, samen met de werking (of net het ontbreken daarvan) bij de inspecties die zouden moeten gebeuren in deze tijden, want ik vrees dat de mazen groter zijn dan het net!