Guido De Pauw, de 63-jarige voetbalsupporter die zwaargewond aan het tankstation in Drongen werd achtergelaten
Volledig scherm
Guido De Pauw, de 63-jarige voetbalsupporter die zwaargewond aan het tankstation in Drongen werd achtergelaten © Wannes Nimmegeers

Manchester City-fan wordt niet meer beademd maar heeft hersenschade opgelopen

De 63-jarige fan van Manchester City die het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in Drongen, wordt niet meer beademd maar hij heeft hersenschade opgelopen. Dat meldt zijn zoon, die op sociale media de supporters van Club Brugge bedankt die de hulpdiensten verwittigd hebben en het leven van zijn vader gered hebben.

 1. INTERVIEW. Psychologe Nina Mouton schrijft bestseller over zelfzorg: “Zwijgen, niet voelen, niet wenen, niet klagen, doorgaan, dat hebben we geleerd”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Psychologe Nina Mouton schrijft bestseller over zelfzorg: “Zwijgen, niet voelen, niet wenen, niet klagen, doorgaan, dat hebben we geleerd”

  Drie jaar na haar bestseller ‘Mild ouderschap’ - aan zijn tiende druk toe en een gebeiteld begrip inmiddels onder ploetervaders en -moeders - heeft psychologe Nina Mouton nu ‘Zelfzorg’ geschreven en ook die vlíegt de deur uit. Een oproep om te luisteren naar je alarmbellen, “want het zal verdorie eens tijd worden voor onszelf”.
 2. Jan en Lieve waren aanwezig bij euthanasie Marieke ‘Wielemie’ Vervoort: “Toen ze het vroeg, hebben we meteen ‘ja’ gezegd”
  PREMIUM
  1

  Jan en Lieve waren aanwezig bij euthanasie Marieke ‘Wielemie’ Vervoort: “Toen ze het vroeg, hebben we meteen ‘ja’ gezegd”

  Lieve vond het een mooi afscheid, Jan is - ruim drie jaar na de feiten - nog bezig met de verwerking. De twee beste vrienden van Marieke Vervoort (1979-2019) waren op haar uitdrukkelijke vraag in de kamer aanwezig toen ze euthanasie pleegde. Nu de film over Wielemie en haar zelfgekozen dood in de zalen komt, delen ze voor het eerst hun verhaal. “Wij moesten afscheid nemen van één persoon, zij van honderd. Voor haar was het allemaal een pak moeilijker, vergeet dat niet.”
 1. Bewakingscamera’s filmden hoe bokser Yorben S. (23) Manchester City-fan Guido (63) in coma sloeg: “Yorben? Dat is gene gewone”
  PREMIUM

  Bewakingscamera’s filmden hoe bokser Yorben S. (23) Manchester City-fan Guido (63) in coma sloeg: “Yorben? Dat is gene gewone”

  Twee jonge supporters van Club Brugge blijven in de cel voor het gewelddadig incident met een tegenhanger van Manchester City. Het gaat zowel om de fan die de sjaal stal van Guido De Pauw (63) als zijn kameraad Yorben S. die de gepensioneerde supporter hardhandig tegen de grond werkte. De man uit Meerbeke ligt nog altijd in coma. Yorben S. blijkt geen onbekende in Wetteren, niet alleen omdat zijn vader een café uitbaat, maar vooral omdat hij een kort lontje zou hebben.
 2. Het leven zoals het is in de enige gevangenisafdeling voor senioren in ons land: “We mogen hier alles doen, behalve naar huis gaan”
  PREMIUM

  Het leven zoals het is in de enige gevangenis­af­de­ling voor senioren in ons land: “We mogen hier alles doen, behalve naar huis gaan”

  Met opnieuw een hoogbejaarde die zich op crimineel pad begaf — in Roeselare schoot een 85-jarige man zijn 75-jarige vrouw dood — vraagt een mens zich af: hoe gaat het er voor ouderen aan toe in een gevangenis? Die van Merksplas is de enige in ons land met een speciale afdeling voor 65-plussers. “Het is hier een hemel, precies alsof ik in een rusthuis zit. Met dat verschil dat ik niet weg kan.” Het leven zoals het is bij de — veelal zieke — bejaarden op de seniorensectie van de gevangenis van Merksplas.