Guido De Pauw, de 63-jarige voetbalsupporter die zwaargewond aan het tankstation in Drongen werd achtergelaten
Volledig scherm
Guido De Pauw, de 63-jarige voetbalsupporter die zwaargewond aan het tankstation in Drongen werd achtergelaten © Wannes Nimmegeers

Manchester City-fan wordt niet meer beademd maar heeft hersenschade opgelopen

De 63-jarige fan van Manchester City die het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in Drongen, wordt niet meer beademd maar hij heeft hersenschade opgelopen. Dat meldt zijn zoon, die op sociale media de supporters van Club Brugge bedankt die de hulpdiensten verwittigd hebben en het leven van zijn vader gered hebben.

 1. Bewakingscamera’s filmden hoe bokser Yorben S. (23) Manchester City-fan Guido (63) in coma sloeg: “Yorben? Dat is gene gewone”
  PREMIUM

  Bewakingscamera’s filmden hoe bokser Yorben S. (23) Manchester City-fan Guido (63) in coma sloeg: “Yorben? Dat is gene gewone”

  Twee jonge supporters van Club Brugge blijven in de cel voor het gewelddadig incident met een tegenhanger van Manchester City. Het gaat zowel om de fan die de sjaal stal van Guido De Pauw (63) als zijn kameraad Yorben S. die de gepensioneerde supporter hardhandig tegen de grond werkte. De man uit Meerbeke ligt nog altijd in coma. Yorben S. blijkt geen onbekende in Wetteren, niet alleen omdat zijn vader een café uitbaat, maar vooral omdat hij een kort lontje zou hebben.
 1. Familie van 63-jarige die vecht voor zijn leven door ‘foute voetbalsjaal’: “Ze lachten mijn vader zelfs uit toen hij al bewusteloos op de grond lag”
  PREMIUM

  Familie van 63-jarige die vecht voor zijn leven door ‘foute voetbals­jaal’: “Ze lachten mijn vader zelfs uit toen hij al bewuste­loos op de grond lag”

  Had hij zijn voetbalsjaal maar niet teruggevraagd, zegt ze. “Want zijn kast hangt vol sjaaltjes van Manchester City.” Marina Beeckmans uit Meerbeke vreest voor het leven van haar man. Die werd na de wedstrijd van Club Brugge tegen Manchester City in coma geslagen. Hun zoon Jurgen De Pauw (40) - ondervoorzitter van de enige Belgische supportersclub van The Citizens - wordt verteerd door schuldgevoelens. “Door míjn hobby moet vader nu voor zijn leven vechten.”
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.