Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ThinkStock

Man sterft bij crash van zweefvliegtuig in Henegouwse stad Antoing

Na een stuurfout is een zweefvliegtuig zaterdagnamiddag neergestort op het vliegterrein van Maubray, in de Henegouwse stad Antoing. Dat zegt het parket van Doornik-Bergen zondag. De weinig ervaren piloot is in de crash omgekomen.

 1. Tiental huiszoekingen naar voorbereiding van terroristische aanslag: “Groot aantal wapens in beslag genomen”

  Tiental huiszoekin­gen naar voorberei­ding van terroristi­sche aanslag: “Groot aantal wapens in beslag genomen”

  De huiszoeking in Merksem waarbij de 36-jarige Yannick V. woensdagochtend werd gedood door de politie, kaderde in een breder onderzoek van het federaal parket. Een Antwerpse onderzoeksrechter liet een tiental huiszoekingen uitvoeren in de provincie Antwerpen en in Gent. Het zou gaan om een groep van zes à zeven mensen die lid zijn van dezelfde schietclub in Antwerpen, weet VTM Nieuws. Volgens het parket bereidden ze een terroristische aanslag voor.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.