Beeld ter illustratie, Brusselse brandweer.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, Brusselse brandweer. © Photo News

Man in Rijsel voorkomt erge brand in Brussel tijdens videogesprek

binnenlandEen man in Rijsel heeft gisterenavond een erge appartementsbrand voorkomen toen hij met een man in Brussel een videogesprek hield. De Brusselse man viel door de rookontwikkeling flauw en de man uit Rijsel kon via het nummer 112 in Frankrijk snel de Brusselse brandweer verwittigen. De brand was snel onder controle.

0 reacties

 1. Ontbijt met HLN-lezer Lutgard (64): “Als je een kind verliest, voel je dat verdriet ook 31 jaar later nog”
  PREMIUM

  Ontbijt met HLN-lezer Lutgard (64): “Als je een kind verliest, voel je dat verdriet ook 31 jaar later nog”

  In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ belden we dit weekend aan bij Lutgard Van de Perre (64) uit Tielen. Ze verloor 31 jaar geleden haar zoon bij een verkeersongeval. “Overal word je in het begin met die afwezigheid geconfronteerd. Jo at bijvoorbeeld heel graag aardbeien. Als ik die zomer aardbeien waste, moest ik soms op de zetel gaan liggen omdat ik zo moest huilen dat ik niet meer voort kon doen.”
 2. HET DEBAT. Moeten kinderen tussen 5 en 11 jaar gevaccineerd worden? Dit is jullie mening
  29

  HET DEBAT. Moeten kinderen tussen 5 en 11 jaar gevacci­neerd worden? Dit is jullie mening

  Sommige experts wijzen erop dat kinderen tussen vijf en elf jaar oud ook gevaccineerd zouden moeten worden in het belang van de hele samenleving. Andere experts zeggen dat er bijkomend wetenschappelijk onderzoek nodig is en vinden dat kinderen niet zouden moeten opdraaien voor vaccinweigeraars. Wat denk jij? Moeten kinderen tussen vijf en elf jaar oud ook gevaccineerd worden? Eerder vandaag lieten we enkele politici en experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 1. Man gewond na blussen van frietketelbrand met water, brandweer waarschuwt opnieuw: “Mag je absoluut niet doen”

  Man gewond na blussen van frietketel­brand met water, brandweer waarschuwt opnieuw: “Mag je absoluut niet doen”

  De brandweer van Brussel is vandaag uitgerukt voor een keukenbrand in een appartement in Evere. De bewoner probeerde een oververhitte frietketel met water te blussen. Door die ingreep werden de vlammen natuurlijk aangewakkerd. Het slachtoffer werd met eerste- en tweedegraadsbrandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Dat is vernomen van Walter Derieuw, de woordvoerder van de brandweer. De brand was snel onder controle, maar de keuken van het appartement is wel buiten gebruik.