Waterpretpark Plopsaqua in Hannuit, net over de grens met het Vlaams-Brabantse Landen.
Volledig scherm
Waterpretpark Plopsaqua in Hannuit, net over de grens met het Vlaams-Brabantse Landen. © ssen

Man in levensgevaar nadat hij bijna verdrinkt in Plopsaqua

Een man verkeert in levensgevaar nadat hij bijna verdronk in waterpretpark Plopsaqua in Hannuit, net over de grens met het Vlaams-Brabantse Landen. Het slachtoffer werd volgens Plopsa door redders uit het water gehaald en gereanimeerd. Toch vond de vrouw van het slachtoffer dat ze te laat ingrepen. Ze diende een klacht in. Het parket van Luik meldt aan persagentschap Belga dat een pv is opgesteld voor het niet verlenen van hulp aan een persoon in gevaar.

7 reacties

 • Ludwig De Witte-Steen

  2 maanden geleden
  Sorry, maar is een atypisch verdrinkingsgeval. Ik vind het straf dat ze die man nog hebben kunnen redden.
 • bernard vermeulen

  2 maanden geleden
  Veel geld moeten betalen en dan nog niet eens voor een veilig zwemgebeuren, overal schiet het park tekort, geld geld en geld ten koste van wat dan ook, zonder het te beseffen slaan ze hun eigen ruiten in, Gertje nooit genoeg zal het dan verkopen zeker.
 • Maurice Michiels

  2 maanden geleden
  Sterkte aan de man en zijn familie! Al verschillende keren naar plopsaqua geweest en steeds zeer tevreden over de aanpak en de redders... Maar helaas blijft dit voor iedereen speelplezier waar je moet blijven opletten, zowel voor jong en oud. Maar dat vergeten volwassenen wel eens ( arendsogen voor de kinderen maar zichzelf vergeten...)
 • ronny cuypers

  2 maanden geleden
  Het probleem is natuurlijk dat er altijd leukerds zijn die doen alsof ze hulp nodig hebben. Logisch dat de redder dan even afwacht.
 • Erik Schroeders

  2 maanden geleden
  Ben er met mijn zoon geweest en de veiligheid was perfect er wer zeker voldoende voor de badgasten gedaan
 1. Gezinnen staan na zalig nachtje Plopsahotel voor gesloten pretparkpoort: “Traantjes vloeiden rijkelijk, had men ons dit niet bij het onthaal kunnen melden?”
  PREMIUM
  De Panne

  Gezinnen staan na zalig nachtje Plopsaho­tel voor gesloten pretpark­poort: “Traantjes vloeiden rijkelijk, had men ons dit niet bij het onthaal kunnen melden?”

  Wat een leuke tweedaagse in Plopsaland De Panne had moeten worden, is uitgedraaid op een fiasco voor Sylvie Pannier (49) en Caroline Vermeulen (36) en hun kinderen. “We kwamen gisteren zondag aan, plonsden een hele dag in het water van Plopsaqua en zouden vandaag maandag de achtbanen in Plopsaland uittesten. Maar wat blijkt? Het pretpark is dicht. Niemand had ons dat verteld”, klinkt Sylvie teleurgesteld.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.