Man geëxecuteerd en in plastic gewikkeld of vrouw met de dure juwelen: Cel Vermiste Personen roept publiek op om cold cases mee op te lossen

De Cel Vermiste personen doet een oproep aan iedereen om mee te helpen oude moord- en verdwijningszaken op te lossen. Zo is er een onbekende man die in 1995 in ware executiestijl vermoord is met twee kogels door het hoofd. En een dode vrouw met dure juwelen die na weken in het water komt bovendrijven aan de strekdam in Zeebrugge, in 2002. Ergens moet er een familie zijn die hen mist. Maar tot op vandaag hebben deze twee mensen geen naam, geen gezicht gekregen. Kunnen zij cold cases van tientallen jaren geleden oplossen?

  1. Politiebaas Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat niet verlengen om “persoonlijke redenen”
    24

    Politie­baas Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat niet verlengen om “persoon­lij­ke redenen”

    Commissaris-generaal van de federale politie Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat, dat in juni afloopt, niet verlengen omwille van persoonlijke redenen. De Mesmaeker heeft die beslissing vandaag meegedeeld aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Zijn besluit volgt na woelige weken tussen hem en zijn voogdijministers, die de politiebaas een stroeve rekrutering, ondermaatse digitalisering en moeizame strijd tegen de drugsmaffia verweten.