Simon Lembi was twintig jaar vermist. In 2013 verspreidde Child Focus nog een opsporingsbericht.
Volledig scherm
Simon Lembi was twintig jaar vermist. In 2013 verspreidde Child Focus nog een opsporingsbericht. © rv

Man die in 1999 op 14-jarige leeftijd verdween na 20 jaar levend teruggevonden: “Weggelopen naar buitenland door familiale problemen”

De 14-jarige Simon Lembi, die op 12 november 1999 verdween uit zijn woning in de Brusselse gemeente Sint-Gillis, is in goede gezondheid teruggevonden in het buitenland. Hij is destijds “alleen en uit vrije wil vertrokken”, bevestigt het Brussels parket op een persconferentie. Het gaat om een van de oudste verdwijningsdossiers van minderjarigen in ons land die opgelost is.

21 reacties

 • ANN LIMBOS

  3 jaar geleden
  Die geraken precies allemaal aan valse papieren zonder problemen, en komen er nog mee weg ook !
 • Raoul Rouma

  3 jaar geleden
  Die ouders laten opdraaien voor alle geleverde kosten. Raar verhaal!
 • dominique van damme

  3 jaar geleden
  Raar verhaal waar had die dan geld
 • gunther scheers

  3 jaar geleden
  Niet klasseren. Hoe is hij aan andere identiteitspapieren gekomen ? Mogelijk in ander Europees land asiel aangevraagd en gekregen nog maar is het bewijs of toch een aanwijzing dat dit zeer makkelijk is, met valse verklaringen asiel krijgen. Ik ben zeer overtuigd dat hier zeer veel asiel aanvragen goedgekeurd worden met valse verklaringen door buitenlanders. Waarom zien zo weinig mensen dit ?
 • marijke boulet

  3 jaar geleden
  Dus deze kerel trapt het af in België en woont nu onder een valse naam in een ander land en iedereen vindt dit ok ! Dus het is perfect mogelijk en legaal dat vluchtelingen wanneer ze een land binnen komen een naam en verleden uit hun duim zuigen . Kan mij goed voorstellen dat er dan een hoop criminelen tussen zitten als niemand een fatsoenlijke controle uitvoert . In dit geval zou een gerechtelijke vervolging en een boete voor de uren speurwerk op zijn plaats zijn .