Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Man die gsm-codes niet aan speurders wil geven, krijgt vrijspraak: "Zwijgrecht"

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft vandaag een man vrijgesproken die weigerde de decodeercodes van zijn telefoon aan de speurders te geven. 

5 reacties

 • Nancy Hounders

  5 jaar geleden
  Ze hebben die codes geeneens nodig, er is daar een programma voor die de codes omzeilt. Ze grijpen dit gewoon aan om de wetgeving te verschuiven naar de kleine man en de recht op privacy volledig om te gooien.
 • Resist You

  5 jaar geleden
  Recht op zwijgen is recht op zwijgen!
 • Robbert Thys

  5 jaar geleden
  Dirk, dit is een voorrecht en belangrijk gegeven van onschuldig tot schuld bewezen. Stel je voor de de buurman op jouw Wi-Fi kinderporno zit af te halen, terwijl je een geëncrypteerde folder naaktfoto's van je ex hebt op je PC van 10 jaar geleden waarvan je het paswoord bent vergeten uit desinteresse. Dan zou je toch ook niet in de bak willen belanden.
 • Ben Strubbe

  5 jaar geleden
  Niet alleen hier, Dirk Vangossum, dat is in de ons omringende landen evenzeer het geval. Dat is het nadeel van technologie; de wetgeving is er niet aan aangepast. Wel vreemd dat er dan blijkbaar geen andere bewijzen te vinden waren.
 • Dirk Vangossum

  5 jaar geleden
  De reden waarom criminelen zich hier thuis voelen.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.