Laurence Van Bree, de mama van Luna.
Volledig scherm
Laurence Van Bree, de mama van Luna. © Photo News

Mama van slachtoffer Luna (2) verzet zich niet tegen vervroegde vrijlating Hans Van Themsche: “Van mij mag hij een tweede kans krijgen”

De strafuitvoeringsrechtbank buigt zich vandaag opnieuw over de vraag van Hans Van Themsche (32) om een versoepeling van zijn straf. De zitting was eigenlijk gepland voor 26 mei, maar werd toen meteen uitgesteld omdat justitie was vergeten de slachtoffers in te lichten. Laurence Van Bree, de mama van slachtoffer Luna, verzet zich niet tegen een vervroegde vrijlating: “Van mij mag hij een tweede kans krijgen, hij is nog jong. Hij mag nu buiten de gevangenis zijn verantwoordelijkheid nemen”

36 reacties

 • issie cardoza

  1 jaar geleden
  En Songul die kan hem zo nog tegen het lijf lopen, ik zou er niet gerust op zijn zoals hij die raid deed, dat was gewoon koelbloedig, als je al 2 heel jonge mensen koelbloedig vermoordt , dan krijg je geen 2e kans meer, dat krijgen zij ook niet meer ...
 • Joël Bornbergen

  1 jaar geleden
  meerdere mensen vermoord... 1 daarvan heeft amper een eerste kans gekregen... En zij spreekt van een 2de kans... iedereen verdiend een 2de kans. Maar die 2de kans zou in dit geval pas na 25 jaar cel mogen...hij is jong, awel, hij overleeft de levenslange straf van België wel (25j). 14 komt niet in de buurt...
 • GRETA STOCKMANS

  1 jaar geleden
  Wie ooit het boek 'Hans,' las dat de oma van Luna, Suzanne Van Well schreef aan de dader zal niet verbaasd zijn over deze reactie. Zelden zo'n empatische en boeiende vrouw ontmoet. Was ooit "Vrouw van het jaar' bij het weekblad Knack.
 • Luc Holvoet

  1 jaar geleden
  Dat is pas menslievendheid. Helaas zou ik dit niet kunnen opbrengen zoals die mevrouw.
 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  Slachtoffers en ouders van slachtoffer zijn betrokken partij en zouden geen invloed mogen hebben over de strafbepaling. Deze moeder heeft dat begrepen en beschouwt het gerecht tenminste niet als een instrument van wraak.