DéFI-voorzitter Olivier Maingain.
Volledig scherm
DéFI-voorzitter Olivier Maingain. © BELGA

Maingain: “Missie van Magnette kan leiden tot coalitie die merkwaardiger is dan je zou durven denken”

DéFI-voorzitter Olivier Maingain heeft deze ochtend op radiozender Bel RTL herhaald dat zijn partij nog steeds aan de onderhandelingstafel voor de federale formatie zit en “klaar is om zijn verantwoordelijkheid op te nemen”. Volgens Maingain kan de koninklijke missie van informateur Paul Magnette (PS) leiden tot een “formule die merkwaardiger is dan je zou durven denken”. Spreekt hij over een zogenaamde regenboogcoalitie die alvast de steun zou krijgen van zijn partij?

84 reacties

 • Roger Geens

  1 jaar geleden
  Wie zal regeren deert mij niet ,zeker niet nu ik heb gezien waar de Nederlandstalige regering van de NV-A mee bezig is . Het kan niet slechter met de anderen .
 • Bernard Loncke

  1 jaar geleden
  Als CD&V en OVLD dat spelletje meespelen hoop ik echt dat ze serieus afgestraft worden ...met zo'n kleine Vlaamse vertegenwoordiging in een nieuwe regering! Misschien valt de Vlaamse regering dan wel als NVA de stekker uittrekt hhhhhhh
 • Paul Clercq

  1 jaar geleden
  Die graaiers denken alleen aan hun dikbetaald postje,de bevolking hebben ze niet meer nodig,maar hun wedde loopt wel door zonder iets te presteren ,liefst herverkiezingen
 • PETER PERMENTIER

  1 jaar geleden
  Joepie de Vlamingen buiten spel en het zal ons pijn doen, ook dank zij het onevenwicht van de stemwaarde tussen de Franstalige die 1 waard is tov de Vlaming is er 1,4 stemmen nodig. Dit was in de sterren geschreven. Altijd geweest dat de Franstaligen de heersers en bewind leiders geweest in dit land, dus gaan stemmen is een nonsens zaak geworden, dus rustig thuis blijven.
 • joseph Leysen

  1 jaar geleden
  Wie ook meedoet, cd&V ovld, of allebei, het zal een ramp worden voor Vlaanderen op financieel gebied. De afstraffing zal er komen en dat waarschijnlijk voor 2024. Dus een goede raad voor beiden : geef niet toe aan postjes of het zijn de laatsten.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee