BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Mahdi wil nieuw gesloten centrum in Steenokkerzeel openen, burgemeester komt uit de lucht vallen: “Er zijn grenzen”

SteenokkerzeelStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil een nieuw gesloten centrum in Steenokkerzeel openen. Dat zou in het bijzonder moeten worden ingezet in het kader van het aanklampend terugkeerbeleid.

 1. RODE NEUZEN-INTERVIEW met Sammy Mahdi: “Je kwam niet naar het spaghettifestijn voor de spaghetti. Je kwam terug voor meneer Gatz”
  PREMIUM
  Vilvoorde/Oudergem

  RODE NEU­ZEN-INTERVIEW met Sammy Mahdi: “Je kwam niet naar het spaghetti­fes­tijn voor de spaghetti. Je kwam terug voor meneer Gatz”

  Leerkrachten zijn helden. Ze dragen niet gewoon informatie over. Ze doen zoveel meer dan dat. Als kind zit je uren, dagen, weken en maanden op de banken bij je leerkrachten. Dat zij je mee vormen is een understatement. Sommigen onder hen zijn nog dat tikkeltje meer. Ze zijn geen leerkrachten maar helden. Meestal zonder dat ze het zelf beseffen. Ook Sammy Mahdi (33) had zo’n super leerkracht die hem voor altijd zal bijblijven. Zijn herinneringen brengen ons naar het Lutgardiscollege in Oudergem. De leerkracht die Sammy Mahdi mee vormde tot de staatssecretaris, slash columnist, slash schrijver die hij nu is, is meneer Mark Gatz.
 2. Vluchtelingencrisis aan grens Polen met Wit-Rusland: “Poetin en Erdogan drukken op Europa’s achilleshiel”
  PREMIUM

  Vluchtelin­gen­cri­sis aan grens Polen met Wit-Rus­land: “Poetin en Erdogan drukken op Europa’s achilles­hiel”

  Europa wordt met een nieuwe vluchtelingencrisis geconfronteerd nu Polen een grensovergang met Wit-Rusland sluit. Het Wit-Russische leger brengt uit wraak voor Europese sancties duizenden vluchtelingen en transmigranten samen aan de Poolse grens, van waar die Duitsland hopen te bereiken. Polen vreest voor een gewapend conflict en wil een muur bouwen, Duitsland vindt dat Europa daarbij moet helpen. Intussen zijn er aanwijzingen dat Russisch president Poetin en zijn Turkse collega Erdogan migranten uit Turkije naar de Europese grenzen brengen om zo druk op de Unie te zetten.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 4. Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overlevering aan België
  Play

  Dave De Kock liet zaterdag lichaam van Dean achter in duingebied, hij verzet zich tegen overleve­ring aan België

  Uit het politieonderzoek blijkt dat Dave De Kock in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari omstreeks middernacht aankwam in de Nederlandse provincie Zeeland. De Kock liet het lichaam van de 4-jarige Dean Verberckmoes zaterdag al achter in duingebied, zo bericht de Nederlandse politie. De politie is op zoek naar camerabeelden die kunnen duidelijk maken of Dean in de auto van De Kock zat. De Kock verzet zich tegen zijn overlevering aan ons land.