BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Mahdi wil nieuw gesloten centrum in Steenokkerzeel openen, burgemeester komt uit de lucht vallen: “Er zijn grenzen”

SteenokkerzeelStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil een nieuw gesloten centrum in Steenokkerzeel openen. Dat zou in het bijzonder moeten worden ingezet in het kader van het aanklampend terugkeerbeleid.

 1. Vluchtelingencrisis aan grens Polen met Wit-Rusland: “Poetin en Erdogan drukken op Europa’s achilleshiel”
  PREMIUM

  Vluchtelin­gen­cri­sis aan grens Polen met Wit-Rus­land: “Poetin en Erdogan drukken op Europa’s achilles­hiel”

  Europa wordt met een nieuwe vluchtelingencrisis geconfronteerd nu Polen een grensovergang met Wit-Rusland sluit. Het Wit-Russische leger brengt uit wraak voor Europese sancties duizenden vluchtelingen en transmigranten samen aan de Poolse grens, van waar die Duitsland hopen te bereiken. Polen vreest voor een gewapend conflict en wil een muur bouwen, Duitsland vindt dat Europa daarbij moet helpen. Intussen zijn er aanwijzingen dat Russisch president Poetin en zijn Turkse collega Erdogan migranten uit Turkije naar de Europese grenzen brengen om zo druk op de Unie te zetten.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.