Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © EPA

Mahdi wil Afghaanse jongeren spreiden over asielcentra en streng optreden na steekpartijen op kerstdag

Afghaanse jongeren die voor problemen zorgen moeten verspreid worden over verschillende asielcentra om zo clanvorming tegen te gaan. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) maandag in De Ochtend op Radio 1, nadat zaterdagavond twee steekpartijen plaatsvonden in Genk waarbij Afghaanse jongeren uit het asielcentrum van Lanaken betrokken waren. Het gerecht moet ook streng optreden tegen de jongeren die zich niet gedragen, vindt Mahdi.

 1. Het ‘Plopsa-effect’: ook management 5 andere bedrijven aangeklaagd. “Maar het is niet omdat een werknemer opstaat en luid roept, dat hij ook gelijk heeft”
  PREMIUM

  Het ‘Plop­sa-ef­fect’: ook management 5 andere bedrijven aange­klaagd. “Maar het is niet omdat een werknemer opstaat en luid roept, dat hij ook gelijk heeft”

  Terwijl (ex-)werknemers van Plopsa dagenlang hun “tirannieke en vernederende” CEO hekelden in de media, hebben ook werknemers van vijf andere Vlaamse bedrijven in alle stilte hun werkgever officieel aangeklaagd. Filiep De Ketelaere van het arbeidsauditoraat ziet een ‘Plopsa-effect’: “Sommigen vernoemen in hun klacht expliciet het pretpark en zeggen dat ze iets gelijkaardigs meemaken op hun werk.”
 2. Burgemeester Lanaken wil probleemgroep met Afghaanse jongeren aanpakken

  Burgemees­ter Lanaken wil probleem­groep met Afghaanse jongeren aanpakken

  Burgemeester Marino Keulen (Open Vld) van Lanaken wil de probleemgroep met Afghaanse jongeren aanpakken, die zaterdagavond betrokken waren bij de steekpartijen in het centrum van Genk waarbij twee jongeren van Turkse origine verwondingen opliepen. Eentje werd in de arm gestoken en een ander in zijn longen. Die laatste verkeerde even in een heel kritieke toestand, maar zijn toestand verbeterde. "Het hoort niet dat ze zich zo onmenselijk gedragen", aldus Keulen.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.