BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Mahdi vraagt partijen geen valse hoop te geven aan hongerstakers

Brussel/ElseneStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) vraagt partijen om geen valse hoop te geven aan hongerstakers. "Een kort verblijf aan alle hongerstakers geven is onwenselijk. Een paar maanden later zitten diezelfde mensen zonder papieren opnieuw in onwettig verblijf. De hongerstakers hebben trouwens zelf aangegeven dat ze geen tijdelijke, maar een definitieve en collectieve verblijfsvergunning willen voor alle sans-papiers", reageert hij vanavond.

21 reacties

 • Monique Bosmans

  3 maanden geleden
  Eindelijk een politicus met ruggengraat. Chantage mag nooit beloont worden . De hongerstakers beslissen zelf over hun lichaam . Als we hieraan gaan toegeven is dit goed voor veel meer hongerstakingen en de mensen handelaars profiteren hiervan. Wet is wet en moet opgevolgd worden.
 • Veronica Voorhelst

  3 maanden geleden
  Niet toegeven, m. Mahdi. Alle respect voor iemand die voet bij stuk houdt.
 • Fanny Konings

  3 maanden geleden
  Wanneer je hier aan toegeeft steunt men mensenhandel en wandaden in de toekomst.
 • wesley netnem

  3 maanden geleden
  Men moet een zeer Duidelijk signaal geven aan mogelijke asiel zoekers !! Chantage wordt bestraft niet beloond in onze samenleving !? Je Kan Nooit asiel krijgen door crimineel gedrag te plegen ? Ook waarom moet de EU al die mensen opvangen en andere Rijke landen in het midden oosten Niet ? De Golfstaten vangen niemand op en daar stromen de Olie dollars aan Duizenden miljarden per jaar uit de grond en ze hebben plaats Zat en dezelfde culturele , religieuze achtergrond ?
 • Jef Lois

  3 maanden geleden
  Aan de chantage van de hongerstakers mag men nooit toegeven i der welke omstandigheden dan ook. Zij hadden jaren geleden al ons land moeten verlaten.