Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Mahdi verscherpt terugkeer van asielzoekers die elders in Europa een aanvraag deden

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) verscherpt de terugkeer voor asielzoekers die al in een ander Europees land een asielaanvraag deden. In 2021 ging het over 10.952 mensen. “Weigeren ze meermaals om terug te keren, dan verliezen ze het recht op opvang." 

38 reacties

 • wesley netnem

  1 jaar geleden
  Ik vind dat de Politiek de Kosten van het Asiel drama moet betalen uit hun eigen zakken of de partij zakken !! Het is Hun schuld dat dit probleem bestaat !! Maar de burger mag het gelag betalen ?? De Politiek die gaat weer wandelen zonder enige verantwoordelijkheid ?!
 • Etienne De Bondt

  1 jaar geleden
  Volgens europese richtlijnen moeten vluchtelingen asiel aan vragen in het eerste europese land waar ze aankomen. Het probleem is dat die landen blij zijn dat ze van die vluchtelingen af zijn en die nemen die niet meer terug. En de landen van belofte kennen ze ondertussen al wel.
 • Anne Marie De Keersmaecker

  1 jaar geleden
  Tja dit is de erfenis van eerdere regeringen en ik vind dat mijnheer Mahdi dit probleem goed aanpakt beter dan zijn voorgangers De Block en Franken. Ik hoop dan ook dat hij zijn been stijf houdt want diegenen die al asiel aanvroegen in andere Europese landen willen profiteren van meerdere sociale systemen en uiteindelijk naar hier komen omdat het hier de wereldbank aan het worden is waar iedereen geld kan komen eisen.
 • Pepe Basura

  1 jaar geleden
  Hoezo weigeren? Luisteren en gehoorzamen aan ONZE wetten En meermaals weigeren is natuurlijk volledig van de pot gerukt.
 • armand keyzers

  1 jaar geleden
  Tegen kamikaze is er maar 1 oplossing. Een drastische, anders verlies je het pleit. In deze casus is dit 'sluit de boel hermetisch af' En geen geshop, minderjarigen direct terugsturen, mensen ter plekke doorlichten, de smokkelaars veel doelgerichter opsporen en berechten Maar dat horen we iedere dag, willen we praktisch allemaal maar het gebeurd niet. Wat houdt de politiek tegen om te doen wat de burgers willen. Heeft niets met rassisme of extreem rechts te maken maar met overleven in veilighei
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hij doet het! Matthieu Bonne reageert op wereldrecord van 3.619 kilometer fietsen in 7 dagen: “Door slaaptekort begon ik te hallucineren”

  Hij doet het! Matthieu Bonne reageert op wereldre­cord van 3.619 kilometer fietsen in 7 dagen: “Door slaapte­kort begon ik te hallucine­ren”

  Bredenaar Matthieu Bonne (29) toonde in Kamp Waes al aan heel Vlaanderen dat opgeven niet in zijn woordenboek staat en dat heeft hij nu weer bewezen. Hij fietste in 7 dagen maar liefst 3.619 kilometer bij elkaar en kan zo opnieuw een wereldrecord op zijn naam schrijven. Een straffe prestatie, zeker gezien de tegenslag die hij onderweg gekend heeft. “Mentaal was dit het zwaarste dat ik al gedaan heb.”
  Bredene, Oostende, Brugge