Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © Photo News

Mahdi laat asielprocedure doorlichten

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil dat een extern auditbureau met oplossingen komt voor de achterstand van migratiedossiers, de ellenlange asielprocedures en het gebrek aan samenwerking tussen de verschillende administraties. Het bureau dat de opdracht zal binnenhalen, krijgt daarvoor tien maanden de tijd. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en La Libre Belgique vandaag.

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) wil gemeenten beter betrekken bij (komst van) asielcentra, en kiest niet toevallig Scherpenheuvel uit voor bezoekje
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  Staatsse­cre­ta­ris Sammy Mahdi (CD&V) wil gemeenten beter betrekken bij (komst van) asielcen­tra, en kiest niet toevallig Scherpen­heu­vel uit voor bezoekje

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft vanmiddag het sociaal tewerkstellingsinitiatief De Vlaspit en het achtergelegen asielcentrum in Scherpenheuvel bezocht. De staatssecretaris wil namelijk een draaiboek maken om inwoners en lokale politici beter te kunnen informeren wanneer er in hun regio een asielcentrum komt. Dat hij daarvoor Scherpenheuvel uitkoos, is dan ook geen toeval.