Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © Photo News

Mahdi blijft asielzoekers terugsturen naar Afghanistan ondanks oprukkende taliban: “Ook ik maak me zorgen, maar we moeten de regels blijven toepassen”

Gedwongen terugkeer van afgewezen Afghaanse asielzoekers moet een optie blijven. Dat vindt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), die ondanks de oprukkende taliban niet van plan is zijn mening te herzien — tenzij het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) anders beslist. De oppositie reageert scherp. “Gaan we ons uitwijzingsbeleid nu ook al uit handen geven?”

83 reacties

 • Ann Ronsse

  9 maanden geleden
  Ik hoop dat hij in elk geval geen vrouwen en meisjes terugstuurt!
 • julien boonen

  9 maanden geleden
  Mr Mahdi is de populist van CD&V aan het worden ,kom eens met cijfers wat jij al uitgewezen hebt Mr de populist .
 • Cindy Vanderplas

  9 maanden geleden
  Het is gewoon misdadig om nu nog mensen terug te sturen.
 • Eddy Willems

  9 maanden geleden
  We spreken hier over 10 à 20 mensen die op jaarbasis worden teruggestuurd, terwijl er duizenden ons land binnen komen. Mahdi verschijnt graag in het nieuws als stoere Rambo die keihard is voor migranten, maar waar blijven de reeds lang beloofde cijfers die zijn stoer taalgebruik moeten bevestigen?
 • Liliane Vervliet

  9 maanden geleden
  De taliban heeft het gemakkelijk om het land te veroveren ,is er dan geen enkele weerstand ?
 1. N-VA biedt wisselmeerderheid om extra geld voor Defensie door te drukken na njet van groenen
  37

  N-VA biedt wisselmeer­der­heid om extra geld voor Defensie door te drukken na njet van groenen

  Premier Alexander De Croo benadrukt het belang van vandaag deel uit te maken van de Navo, en dat betekent ook dat elk land zijn deel doet. Zo verdedigde hij in de Kamer zijn pleidooi om het budget voor Defensie tegen 2035 op te krikken tot 2 procent van het BBP, nadat coalitiepartners Groen en Ecolo zich daartegen hadden verzet. Oppositiepartij N-VA biedt een wisselmeerderheid aan om die budgetstijging te steunen.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.