Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Magnette wil stoppen, wie komt nu aan zet?

Na een dikke maand beschouwt Paul Magnette (PS) zijn informatiemissie als afgerond. Vandaag overhandigde hij aan koning Filip een eindrapport van meer dan 60 pagina’s, met de boodschap dat het nu tijd is voor iemand anders. De koning houdt zijn 'ontslag’ nog in beraad en nodigt de partijvoorzitters één voor één uit op het paleis, voor hij beslist wie hij het veld instuurt. Dit zijn de 4 opties. 

50 reacties

 • André Gijbels

  1 jaar geleden
  Als we een regering krijgen tegen de volgende verkiezingen, hebben we geluk gehad dat we een regering hebben kunnen vormen.
 • Karel Vanormelingen

  1 jaar geleden
  Zolang in dit ondemocratisch land en Vlaamse stem minderwaardig is dan een Waalse is de enige optie splitsen
 • Marc LInden

  1 jaar geleden
  ongeveer 40% Walen gaan 60% Vlamingen aan de kant schuiven. Dit alleen omdat Waalse verkozenen niet willen samenwerken met Vlaamse. In goede oude Belgische traditie onderdrukt minderheid een meerderheid. De Wever als historicus was toch niet bij de les over gebeurtenissen die omwentelingen hebben teweeggebracht of hij durft zijn borst niet natmaken.Wat bezielt anderzijds deze heren. Eerst Anciaux Bert en de kniezwengelende zangeres en nu deze en een nieuwsanker
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Sire raadpleeg uw bevolking. Laat ze kiezen ofwel confederalisme(zie Zwitserland) ofwel terug 1 kieskring, waar iedere stem evenveel waard is en de premier rechtstreeks verkiezen. Zoals nu is het niet werkbaar en betaalbaar
 • Jess Degrauwe

  1 jaar geleden
  Sommigen willen de NVa terug aan boord krijgen maar ik denk dat er nog velen gaan verschieten van wat er ons dan allemaal nog zal te wachten staan en dan bedoel ik zowel de lagere- als middenklasse. Maar ja daar wordt toch al lang geen rekening meer mee gehouden. De voorbije regeringsvorm was er eentje van veel gekibbel en mensen die op straat kwamen en nu schreeuwen we om het terug nog eens over te doen. Goed bezig menig Vlaanderen.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar