Volledig scherm
© RTBF

Magnette rekent af met De Wever: “N-VA is gevaarlijke partij voor België”

PS-voorzitter Paul Magnette rekent af met Bart De Wever en de N-VA. “Het is een gevaarlijke partij voor België en de sociale zekerheid”, aldus Magnette op de RTBF. Volgens de vorige informateur wou De Wever hem niet opvolgen. “Hij durft niet toegeven dat hij niet in een regering wil stappen, omdat hij geïsoleerd is.”

501 reacties

 • Luc Grootjans

  8 maanden geleden
  Paul Magnette heeft groot gelijk hierin dat hij de nva liever kwijt is dan rijk om mee te regeren, ik zou hetzelfde gedaan hebben mocht ik in Paul Magnette zijn schoenen gestaan hebben en ik ben totaal geen PS-er of SP.A-er maar een PVDA-er daar kom ik eerlijk voor uit, en of ze nu tegen of voor mij zijn maakt me niet uit.
 • F Claerbout

  1 jaar geleden
  Nogal pretentie om als partij die in elk recentelijk corruptieschandaal betrokken was door verrijking van de allerarmsten door zijn mandatarissen zo'n toon aan te slaan m.b.t. sociaal beleid. En hetgeen van die schandalen ooit de media haalde zal ook wel een klein topje van de grote ijsberg zijn. Die denkt dat de Vlaamse bomen om te plukken om Waals wanbeleid te betalen reiken tot in de hemel! Nog een grotere seut dan zijn voorganger.
 • emile deckers

  1 jaar geleden
  Dank u Mijnheer Magnette. Uw uitspraken brengen Vlaams belang en Nv-a bijna aan 50%.De onafhankelijkheid van Vlaanderen is nabij.
 • henri vanderhoven-peters

  1 jaar geleden
  Het koningshuis heeft hier een dikke vinger in de pap.Zou ik ook doen om mijn hachje te redden.En zag je het ,de NVA keurde de dotatie mee goed. Hypocrieten. Calimiro BDW deed weer onnozel op tv.Neem VB onder de arm,maak tuttemie Rutten minister voor de show of maak BEKE minister van de katholieke kerk en we zijn vertrokken.Maar daar moet je ....aan je lijf voor hebben.
 • Luc Ky54

  1 jaar geleden
  De laatste peiling gezien....een drama voor paars groen.
 1. Herman Goossens trekt voorafgaand aan Overlegcomité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens trekt vooraf­gaand aan Overlegco­mité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt op Twitter voor een zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met de Britse variant. “We hebben nog steeds niet door wat er aan het gebeuren is: als we niet snel ingrijpen, dreigt een nieuwe pandemie met deze Britse variant”, vertelt de professor microbiologie. Hij roept daarom nogmaals op om de maatregelen strikt op te volgen.
 2. Motivatiepsycholoog over aanpak Overlegcomité: “Perspectief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Motivatie­psy­cho­loog over aanpak Overlegco­mité: “Perspec­tief was nodig, maar is een dubbeltje op zijn kant”

  Op het Overlegcomité is voorzichtig perspectief geboden voor onder meer kappers en vakantieparken. Als de cijfers op 5 februari laag genoeg zijn, mogen ze mogelijk vanaf 13 februari heropenen. "Het is goed dat er perspectief geboden wordt, maar ergens schuilt daar ook gevaar in", zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent), die ook deel uitmaakt van de GEMS, de expertengroep die de regering advies geeft.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"