Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Magnette krijgt twee weken extra: “Belangen bevolking voorrang geven op partijbelangen”

PS-voorzitter en informateur Paul Magnette (PS) heeft van koning Filip twee weken extra gekregen om de vorming van een federale regering te onderzoeken. Zijn opdracht wordt tot 9 december verlengd, meldt het paleis. Volgens Magnette boekt hij vooruitgang, maar moeten de verschillende partijen “uit hun comfortzone treden, denken aan het algemeen belang en hun verantwoordelijkheid opnemen”. Over het confederalisme wordt niet onderhandeld, vertelde Magnette op een persconferentie.

67 reacties

 • Joseph Van de Perre

  2 jaar geleden
  Nieuwe verkiezingen , N-Va VB plus een op postjes belust partijke, er voila opgelost
 • moyson alfons

  2 jaar geleden
  Als ik Magnette was zou ik al beginnen met leugens die hij rondbazuint. Ten tweede zegt hij dat hij met iedereen praat wat nog een leugen is, waar zijn dan de gesprekken met VB, die andere 10 partijen zijn losers. De mensen en de bedrijven op kosten jagen door dat groene gezever en binnenkort grote werkloosheid omdat alle bedrijven zullen verhuizen door een dagelijkse nieuwe belasting uit te vinden. Een voorbeeld van de politiekers zou zijn dat zij de helft van hun loon inleveren.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  Maak Magnette maar eerste minister voor het leven
 • Magda Agten

  2 jaar geleden
  Magnette's geheugen valt weg en komt ook weer terug zoals het hem uitkomt, hij heeft al vaker aangegeven niet met de N-VA te willen regeren, Somers duwt nog wat aan die kar van Magnette om straks lekker mee te rijden ja misschien wel als chauffeur. S.V.P. Magnette uw gat is nu voldoende gelikt, reserveer nu een postje voor dat praterig ventje Somers.
 • Paul Vandekerckhove

  2 jaar geleden
  BDW en Magnette kunnen wel overweg met elkaar .
 1. Helft alle Vlaamse waterlopen heeft alarmerend hoge PFOS-waarde

  Helft alle Vlaamse waterlopen heeft alarmerend hoge PFOS-waar­de

  “Haast overal overschrijden we de PFOS-norm in onze Vlaamse waterlopen.” Dat zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM). Die meet op een veertigtal plaatsen in Vlaanderen de waterkwaliteit. “Overal vinden we PFOS, haast op alle plaatsen wordt de norm overschreden, maar de norm ligt ook heel laag”, klinkt het. De VMM raadt daarom af om vis uit onze waterlopen te consumeren en ook zwemmen doe je beter niet.
 2. Wat is een mRNA-vaccin? Biostatisticus Geert Molenberghs beantwoordt vragen over het Pfizer-vaccin
  Play

  Wat is een mR­NA-vac­cin? Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs beant­woordt vragen over het Pfi­zer-vac­cin

  Ben je verplicht je te laten vaccineren? Moet je de coronamaatregelen daarna nog volgen? En wat is een mRNA-vaccin? Jongeren zitten met veel vragen over de verschillende coronavaccins. ‘IK BEN DAAR’ is een campagne van WAT WAT in samenwerking met Technopolis. De campagne richt zich tot jongeren tussen de 16 en 24 jaar en heeft als doel dit doelpubliek te informeren en motiveren om zich te laten vaccineren tegen corona. De 22-jarige Derick ontmoet biostatisticus Geert Molenberghs. Samen unboxen ze het Pfizer-vaccin.