PS-voorzitter Paul Magnette.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette. © BELGA

Magnette is onderhandelingen met De Wever beu: “Hoeveel keer moet ik nog zeggen dat PS geen zin heeft om met N-VA te besturen?”

Met N-VA onderhandelen bestempelt PS-voorzitter Paul Magnette als een "beproeving". En eentje die lang genoeg heeft geduurd. Na “duizenden uren vergaderen zonder vooruitgang” zal het partijbestuur van de Franstalige socialisten zich maandag buigen over de vraag of dat nog wel zin heeft. “Ik begin me die vraag meer en meer te stellen”, zegt Magnette vandaag in verschillende media. Ook PS-fractieleider Laaouej heeft geen zin in een “onstabiele” regering met N-VA. “Ik heb nog nooit een gedwongen huwelijk weten slagen”, zegt hij in onze krant.

378 reacties

 • Ronny Ooijen

  3 jaar geleden
  Chris Devlaeminck, Vlamingen die "op de parking" wonen moeten 1 miljard euro bijdragen en onderdanig zijn aan Bart De Wever zodat hij zijn 18 groene prestige projecten kan realiseren. Duidelijk wat zijn idee van Vlaanderen is. Verder graait hij al jaren met plezier naar het gratis loon als spookparlementariër. Wie heeft de Walen nodig om zich geplukt te voelen als we Bartje hebben?
 • Chris Devlaeminck

  3 jaar geleden
  De arrogantie van de Waalse politici kent geen grenzen. Nog nooit geweest. Vlaamse politici moeten onderdanig zijn, toegeven, transfers toelaten, dan is het goed.
 • lode kempen

  3 jaar geleden
  Knap werk van Magnette hij is tenminste een waardig politieker... onder nv-a werden we hard afgestraft zelfs Di Rupo zijn beleid was veel beter alsook de staatsschuld. Nv-a zou er weer niets van bakken...
 • Dries De muynck

  3 jaar geleden
  Geen zin, wat een pretentie, duidelijk splitsing nodig
 • Sara Peeters

  3 jaar geleden
  Magnette doet alles om zijn postje te behouden als hij meegaat met NVA kan hij het volgende keer schudden bij zijn achterban om voorzitter te zijn want hij gunt Elio het niet. Eigen belang eerst!
 1. Twee verdachten onder aanhoudingsbevel geplaatst, vier andere vrijgelaten in onderzoek naar extreemrechts waarbij dode viel

  Twee verdachten onder aanhou­dings­be­vel geplaatst, vier andere vrijgela­ten in onderzoek naar extreem­rechts waarbij dode viel

  Twee verdachten die woensdag waren opgepakt bij huiszoekingen in het extreemrechtse milieu, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst, en in verdenking gesteld voor inbreuken op de wapenwetgeving en voorbereidende handelingen voor het plegen van een terroristisch misdrijf. Een derde man werd ook voorgeleid bij de onderzoeksrechter, maar vrijgelaten. Dat meldt het federaal parket. Eerder vandaag waren al drie van die zes personen na hun verhoor door de politie vrijgelaten.
 2. Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid
  21

  Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid

  De Waalse werkgeversorganisatie UWE wijst dinsdag op basis van een studie op de grote tekorten en snelle stijging van de schulden bij de financiering van de openbare diensten in Wallonië. Ruim een op de drie werknemers in Wallonië werkt voor de overheid. Met het oog op het "structurele onevenwicht" in de financiering formuleert UWE 15 voorstellen voor een herdefiniëring van de contouren van de openbare diensten, met een vereenvoudiging van de Waalse instellingen, meer partnerschappen met de privésector en het gezonder maken van de budgettaire situatie.