PS-voorzitter Paul Magnette.
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette. © BELGA

Magnette is onderhandelingen met De Wever beu: “Hoeveel keer moet ik nog zeggen dat PS geen zin heeft om met N-VA te besturen?”

Met N-VA onderhandelen bestempelt PS-voorzitter Paul Magnette als een "beproeving". En eentje die lang genoeg heeft geduurd. Na “duizenden uren vergaderen zonder vooruitgang” zal het partijbestuur van de Franstalige socialisten zich maandag buigen over de vraag of dat nog wel zin heeft. “Ik begin me die vraag meer en meer te stellen”, zegt Magnette vandaag in verschillende media. Ook PS-fractieleider Laaouej heeft geen zin in een “onstabiele” regering met N-VA. “Ik heb nog nooit een gedwongen huwelijk weten slagen”, zegt hij in onze krant.

378 reacties

 • Ronny Ooijen

  11 maanden geleden
  Chris Devlaeminck, Vlamingen die "op de parking" wonen moeten 1 miljard euro bijdragen en onderdanig zijn aan Bart De Wever zodat hij zijn 18 groene prestige projecten kan realiseren. Duidelijk wat zijn idee van Vlaanderen is. Verder graait hij al jaren met plezier naar het gratis loon als spookparlementariër. Wie heeft de Walen nodig om zich geplukt te voelen als we Bartje hebben?
 • Chris Devlaeminck

  11 maanden geleden
  De arrogantie van de Waalse politici kent geen grenzen. Nog nooit geweest. Vlaamse politici moeten onderdanig zijn, toegeven, transfers toelaten, dan is het goed.
 • Lode Kempen

  11 maanden geleden
  Knap werk van Magnette hij is tenminste een waardig politieker... onder nv-a werden we hard afgestraft zelfs Di Rupo zijn beleid was veel beter alsook de staatsschuld. Nv-a zou er weer niets van bakken...
 • Dries De muynck

  11 maanden geleden
  Geen zin, wat een pretentie, duidelijk splitsing nodig
 • Lieve Geyter

  11 maanden geleden
  Magnette doet alles om zijn postje te behouden als hij meegaat met NVA kan hij het volgende keer schudden bij zijn achterban om voorzitter te zijn want hij gunt Elio het niet. Eigen belang eerst!
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken