.
Volledig scherm
. © Thinkstock

Maggie De Block wil mentholsigaretten nu al verbieden, maar ze mag niet

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) wil mentholsigaretten in België al uit de handel halen, nog voor het Europese verbod in 2020 van kracht gaat. Ze stuit echter op protest van de Europese Commissie, die er zelfs mee dreigt op naar het Hof van Justitie te stappen. Dat staat vandaag in L'Echo.

26 reacties

 • Jeroen van Eijk

  3 jaar geleden
  Echt de manier om roken te ontmoedigen ik bedoel stel je voor je bent een kind en je hebt zin in bosbessen en in plaats van een sapje, snoepje of wat dan ook maar naar bosbessen kan smaken vervals je per ongeluk een identiteitskaart en koop je sigaretten met bosbessenaroma. Niet te geloven.
 • Raoul Rouma

  4 jaar geleden
  De uitstoot van ons Maggie is veel erger dan gedacht, dringende maatregelen dienen worden genomen.
 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  En plots is ze bezorgd over de gezondheid van de mensen.
 • Marc Bohets

  4 jaar geleden
  Straf dat de EU deze ongezonde brol nog verdedigt door landen af te dreigen die dat iets sneller willen afbouwen. Dat toont nog maar eens aan dat de EU politicy eerder spreekbuizen zijn van de lobby organisaties ipv volksvertegenwoordigers. Waarom wordt er geen werk gemaakt van EU referenda ? Bvb over het zomer/winteruur waar vele mensen last van hebben. Oops die zouden hun plannetjes wel eens kunnen doorkruisen.
 • Matt Casters

  4 jaar geleden
  Mijn goeie vriend is nu bijna 30 jaar geleden gestorven door een astma aanval. Hij kon de menthol sigaretten niet laten, ze waren te verslavend maar helaas voor hem ook veel te schadelijk. Ik heb het de tabaksindustrie nooit vergeven en zal het ook nooit doen. Dus al de mensen die weer gaan afkomen met "alles is ongezond" die weten bij deze waar ze hun belachelijke opmerkingen kunnen steken.