.
Volledig scherm
. © Belga/Facebook

Maggie De Block: "Stoppen met diëten was een opluchting"

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft op haar Facebookpagina openlijk gesproken over haar gewicht. "Tot mijn achttiende was ik altijd op dieet. Toen heb ik gezegd: het is genoeg geweest. Het was een opluchting."

170 reacties

 • stefaan markyze

  2 jaar geleden
  Toch enige twijfel over haar verhaaltje dat ze, toen ze jong was, op een blad sla en een tomaatje overleefde. Iedereen met haar overgewicht en een minimum aan discipline kan, desnoods onder begeleiding van een coach, elke maand één kilo gewicht verliezen. Op een legislatuur van vijf jaar is dat zestig kilo. Velen mensen slagen daarin. Om haar gewicht op peil te houden, moet je elke dag flinke porties binnenspelen.
 • meneer ai

  3 jaar geleden
  "Mocht ik elke dag mijn werk degelijk doen, het was misschien anders. Maar dat doe ik niet graag." Mooie quote van de madam die toch wel vele beslissingen moet nemen in ons land!
 • Luc Van Bogaert

  3 jaar geleden
  Minister van 'volksgezondheid' ?
 • Chris Devlaeminck

  3 jaar geleden
  Diëten is nooit goed. Je eetgewoontes aanpassen dat is de enige goede remedie. 3 verschillende personen van pakweg 1m75 kunnen inderdaad een verschillend metabolisme hebben. Waardoor bij dezelfde hoeveelheid voeding de één 70 kg weegt, de andere 80 kg en de derde 90 kg. Maar het kan niet zo verschillen dat er één 120 kg of meer weegt. Maggie eet te veel, veel te veel en dat geldt voor de meeste te dikke dikkerds. Om dat in te zien hoeft men geen dokter te zijn.
 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Als dokter zou ze moeten weten dat ze moddervet is en dat dat niet gezond is.
 1. "Die blikken als ze horen dat ik de fitnessinstructrice ben": vijf obese mensen geven zich bloot voor de camera
  Schoonheidsideaal

  "Die blikken als ze horen dat ik de fitnessin­struc­tri­ce ben": vijf obese mensen geven zich bloot voor de camera

  Ja, ze zijn obees. Maar schaamte voelen om zich voor de camera letterlijk en figuurlijk bloot te geven? Tuurlijk niet, waarom zouden ze ook? In de BBC-documentaire 'The Naked Truth' gunnen vijf uit de kluiten gewassen dames en heren u een eerlijke blik in hun hart. Ze geven antwoord op lastige vragen, hoe het zo ver kunnen komen is bijvoorbeeld. Voor fitnessinstructrice Kat was het liefdesverdriet dat haar de das omdeed, bij dragqueen Corey waren het zijn broers en die ene zus die hem steeds dieper de put induwden. Twijfels tekenen hun bestaan, maar toch voelen ze stuk voor stuk ook de nodige liefde voor hun lichaam. Hieronder vertellen ze -in hun eigen woorden- hun levensverhaal.
 2. Onze opinie. Hoe zeggen experts en politici het zo graag? Opschalen, alsjeblieft!
  PREMIUM

  Onze opinie. Hoe zeggen experts en politici het zo graag? Opschalen, alsje­blieft!

  Blauwe maandag, gisteren. Niet omdat we de pr-stunt van een reisbureau geloven, maar omdat het door de politiek aangekondigde 'jaar van de hoop' weinig hoopvol begon. De zogenaamde Britse variant van het virus dat ons nu al een jaar in de knoet houdt, laat zijn snelle en venijnige tentakels zien. Zie de uitbraak in het West-Vlaamse Houthulst. Ook elders gaan de lichten op rood. Snel schakelen, is het antwoord. Maar de algemene verdediging hapert.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen