Luc Asselman is getrouwd met Open Vld-kopstuk Maggie De Block, en was in hun thuisstad Merchtem ooit nog schepen en OCMW-voorzitter.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Asselman is getrouwd met Open Vld-kopstuk Maggie De Block, en was in hun thuisstad Merchtem ooit nog schepen en OCMW-voorzitter.

Maggie De Block reageert na racistische uitspraak van haar man: "Zo is hij niet"

"Van die vuile zwarten hebben we er al genoeg in Merchtem." Na een racistische uitspraak zag Luc Asselman - de man van voormalig minister Maggie De Block (Open Vld) - zich genoodzaakt zijn ontslag aan te bieden in een gemeentelijke commissie. "Het was eruit voor ik het besefte." Maggie De Block begrijpt niet waarom haar man zo reageerde: “In de 40 jaar dat ik hem ken, heb ik hem nog nooit op zo’n uitspraak betrapt”.

 1. Luc Asselman, liberale politicus en echtgenoot van Maggie De Block, neemt ontslag na racistische uitspraak in gemeentelijke commissie Merchtem: "Vuile zwarten”
  Merchtem

  Luc Asselman, liberale politicus en echtgenoot van Maggie De Block, neemt ontslag na racisti­sche uitspraak in gemeente­lij­ke commissie Merchtem: "Vuile zwarten”

  Luc Asselman (Lijst1785), man van ex-minister Maggie De Block (Open Vld) en vader van schepen Julie, heeft ontslag genomen uit de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) na een denigrerende en racistische uitspraak. Zelf zegt hij ook over de schreef te zijn gegaan en hij heeft intussen ook al zelf zijn ontslag ingediend.
 2. Meningen verdeeld na incident tijdens GECORO: “Uitspraak Asselman wijst op een gefaald beleid van Open Vld”
  PREMIUM
  Merchtem

  Meningen verdeeld na incident tijdens GECORO: “Uitspraak Asselman wijst op een gefaald beleid van Open Vld”

  De denigrerende uitspraak van Luc Asselman (Lijst1785) tijdens de vergadering van de GECORO brengt in Merchtemse politieke middens heel wat reacties teweeg. Dinsdagavond werd het ontslag al geëist, maar Asselman besliste uiteindelijk zelf om ontslag te nemen. “We wilden niet op de man spelen, maar een signaal geven dat zoiets niet kan”, valt bij Groen te horen. “De jodenhaat begon ook niet plotsklaps.” Volgens PRO Merchtem impliceert de uitspraak dat het beleid van Open Vld gefaald heeft.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen