Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).
Volledig scherm
Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). © EPA

Maggie De Block: "Als bubbel van vijf versoepeld wordt, zullen andere maatregelen strenger moeten”

Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) blikt in een interview met Radio 1-journalist Michaël Van Droogenbroeck vooruit naar de volgende Nationale Veiligheidsraad. De minister verwacht dat er nieuwe maatregelen zullen worden ingevoerd, die het mogelijk moeten maken om “ons leven te leiden, in afwachting van het vaccin”. 

 1. De politicus in Marc Van Ranst: "Politiek is te belangrijk om enkel aan politici over te laten”
  PREMIUM

  De politicus in Marc Van Ranst: "Politiek is te belangrijk om enkel aan politici over te laten”

  Neus aan neus. Zo stonden ze woensdag op de frontpagina van deze krant. En zo stonden ze de voorbije maanden ook wel vaker in het ware leven tegenover elkaar, minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) en Marc Van Ranst. "Virologen moeten zeggen hoe we het virus kalm kunnen houden. Politieke adviezen horen niet bij hun takenpakket", liet de eerste optekenen. Van Ranst dacht daar - nog maar eens - het zijne van. Onze redacteur Erwin Verhoeven maakt een analyse over de politicus in Marc Van Ranst.
 2. Panel met Geert Molenberghs en Ignaas Devisch beveelt aan scholen open te laten bij lage of matige besmettingsgraad onder leerlingen

  Panel met Geert Molen­berghs en Ignaas Devisch beveelt aan scholen open te laten bij lage of matige besmet­tings­graad onder leerlingen

  Een zeer verscheiden panel heeft zich gebogen over het openhouden van de scholen tijdens de coronapandemie. Hun aanbeveling luidt om de scholen open te laten bij een lage of matige besmettingsgraad onder leerlingen. Dit om leerachterstand te vermijden en een toename van kindermishandeling te voorkomen. Dat advies verzwakt echter aanzienlijk bij een hoge besmettingsgraad, die wordt gelegd op 400 per 100.000 leerlingen.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'