Tijdens examens hoef je geen mondmasker meer te dragen. Maar wie positief test, mag niet deelnemen aan de examens en zal in overleg met de onderwijsinstelling het examen na de verplichte isolatie op een terugkeermoment kunnen afleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens examens hoef je geen mondmasker meer te dragen. Maar wie positief test, mag niet deelnemen aan de examens en zal in overleg met de onderwijsinstelling het examen na de verplichte isolatie op een terugkeermoment kunnen afleggen. © Photo News

Mag je aan examens deelnemen nadat je positief hebt getest? En riskeer je nog coronaboetes? Al wat je moet weten over de nog geldende coronamaatregelen

Nu de coronacijfers weer licht stijgen, worden we eraan herinnerd dat we misschien nog wel enkele maatregelen dienen na te leven. Maar welke maatregelen zijn vandaag nog van kracht? Op het vlak van onderwijs, sport, werken en reizen moet je toch een en ander in acht nemen. Acht vragen, acht antwoorden.

 1. Is het erg dat coronacijfers nu stijgen? Moet uw kind zich nog laten vaccineren? En liggen er patiënten met apenpokken in de ziekenhuizen? Marc Van Ranst geeft antwoord
  PREMIUM

  Is het erg dat coronacij­fers nu stijgen? Moet uw kind zich nog laten vaccineren? En liggen er patiënten met apenpokken in de ziekenhui­zen? Marc Van Ranst geeft antwoord

  Nu het aantal coronabesmettingen voor het eerst in weken weer stijgt en het apenpokkenvirus zich ook via aerosolen blijkt te verspreiden, is het tijd voor een stand van zaken rond de virussen die ons parten spelen. Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt voor een nieuw corona-‘golfje’ en wil ons leren de apenpokken te herkennen.
 2. Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvocaat Walter Van Steenbrugge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”
  20

  Procureur-generaal ontkent wraakactie tegen topadvo­caat Walter Van Steenbrug­ge: “Wettelijke plicht van OM om raadkamer te laten oordelen”

  De Gentse procureur-generaal Erwin Dernicourt heeft gereageerd op de aantijgingen van advocaat Walter Van Steenbrugge. Van Steenbrugge werd eind deze week genoemd in een drugszaak. Hij wordt beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie. Van Steenbrugge vermoedt een wraakactie van eerste advocaat-generaal Francis Clarysse, maar zijn overste ontkent met klem. “Deze vraag tot verwijzing werd niet opgesteld door eerste advocaat-generaal Francis Clarysse en hij nam daartoe ook geenszins de beslissing.”