Een herfstwandeling maken kan met maximum vier personen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een herfstwandeling maken kan met maximum vier personen. © ANP

Mag ik tijdens de herfstvakantie een vakantiehuis met vrienden huren? En kan ik nog gaan wandelen? Uw vakantievragen beantwoord

Nog twee weken en de herfstvakantie begint. Voor heel wat gezinnen wordt het een lichtpunt in deze bizarre tijden. De vraag is alleen wat er nog van die vakantie overblijft nu onze vrijheden opnieuw zijn ingeperkt. Kunnen we straks nog naar het vakantiehuisje in de Ardennen en mogen we gaan wandelen met vrienden? Uw vragen beantwoord. 

 1. Vandenbroucke: “Als burgemeesters afstand niet kunnen garanderen, gaan koopzondagen niet door”
  Play

  Vandenbrou­c­ke: “Als burgemees­ters afstand niet kunnen garanderen, gaan koopzonda­gen niet door”

  In heel wat Vlaamse steden worden in de maand december koopzondagen georganiseerd. Dat blijkt uit een rondvraag van VTM Nieuws. Winkeliers moeten ervoor zorgen dat shoppers in hun winkels de strenge voorwaarden volgen, maar het zijn de steden en gemeenten die in de winkelstraten alles in goede banen zullen moeten leiden. Minister van Gezondheid Frank Vandenbroucke was duidelijk in VTM Nieuws: “Er is een heel belangrijke zin in het nieuwe ministeriële besluit dat er aankomt. Als een burgemeester de afstand niet kan garanderen, dan mag hij niet openen.”
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren