Jan Jambon
Volledig scherm
Jan Jambon © VTM NIEUWS

“Mag ik nog naar mijn lief?” Minister-president Jan Jambon (N-VA) beantwoordt uw vragen

Nog minstens tot 19 april geldt in ons land een zogenaamde ‘lockdown light’. De ‘blijf in uw kot’-maatregelen gelden dus ook tijdens de volledige paasvakantie. Indien nodig, worden ze nadien nog verlengd. Maar hoe dat praktisch in zijn werk gaat, blijkt vooral veel vragen op te roepen. Tijdens VTM NIEUWS beantwoordde Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) enkele concrete voorbeelden.

38 reacties

 • Polutnik Ronald

  1 jaar geleden
  Zo zal het nooit opgelost raken door wat Jambon zegt , naar je lief toe gaan dat mag en die andere inwoners dan bij je lief . Die tellen niet mee zeker meneer Jambon . Dat is Nva steeds uitspraken zonder na te denken . Bedankt .
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Van Jambon wel. Van Van Ranst niet. En van De Crem als ze binnen een straal van 50 kilometer woont. Het zal maar duidelijk worden en blijven als we de politici in quarantaine plaatsen.
 • Michel Van Limbergen

  1 jaar geleden
  Na de uitleg van de heer Van Ranst kan je alleen maar bestuityen dat de uitspraken van Jambon gewoon larie en apekool zijn.
 • Jan Ruts

  1 jaar geleden
  Waarom allemaal op de kap van Jambon? Hij heeft zich geïnformeerd op de officiële site waar duidelijk staat dat je je partner die niet onder hetzelfde dak woont mag gaan bezoeken. Zoals volwassenen en koppeks in een lat-relatie. Je kan dit natuurlijk niet vergelijken met adolescenten die bij hun ouders inwonen en hun liefje willen bezoeken die ook nog onder het ouderlijk dak wonen.
 • van roy jozef

  1 jaar geleden
  Jambon jongen ge kunt beter uwe commentaar houden. Jullie politiekers doen niks dan mekaar tegenspreken en het beter willen weten dan de gezondheidexperts. Jullie zaaien verdeling onder de mensen en blijven politieke spelletjes spelen nochtans dat het hier zeer serieus is.