Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © BELGA

Mag ik naar het buitenverblijf van familie? Alle regels voor tweedeverblijvers op een rijtje

De kogel is door de kerk: de tweede verblijvers trekken aan het langste eind en mogen ‘met onmiddellijke ingang’ weer naar hun optrekje. Moet ik controle verwachten? Is bezoek welkom? En mag ik even uitblazen op het strand of aan het plaatselijke riviertje?

31 reacties

 • nicole desseyn

  1 jaar geleden
  Ik begrijp de woede van de campers encaravan eigenaars die hebben ook hun eigen sanitair op de camping kan je zeker goed afstand houden wij zitten in ons verblijf aan zee en achter ons is een camping met hoge hagen tussen de standplaatsen laat die mensen ook naar zee komen ik zie geen reden waarom niet ‘ en ik ben gene rijken met ben ferme villa of appartement op de zeedijk zitten op 2km van het strand
 • Dominique Van der Weken

  1 jaar geleden
  2de verblijf is een soort luxe, niet? Ocharme toch dat je in uw eerste kot moet blijven omwille van een pandemie...ik hoop dat jullie je aan de regels houden. Mijn ouders wonen aan kust en zeggen dat het daar goed opgevolgd is geweest, hopelijk blijft het zo
 • Arno Peet

  1 jaar geleden
  En ik mag niet met mijn mobielhomes weg. Mijn eigen bubbel.
 • Marco Hornstra

  1 jaar geleden
  Ik hoor nergens niks over mobilhomes! Rijdend kot. Die zijn bijna allemaal zelfvoorzienend. Veel privacy. Waarom mogen die dan niet? Veel dubbelzinnige regels als je het mij vraagt.
 • Alain De Pauw

  1 jaar geleden
  Wanneer mag ik mijn land terug binnen vermits ik wel 7% gemeentebelastingen moet betalen omdat ik in nederland woon? Moet ik die nu ook terugvragen aan De Belgische staat.