BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Mag ik een daguitstap doen? Mag mijn poetshulp nog komen? Blijft de autokeuring open? Dit zijn de antwoorden op uw meest gestelde vragen

Vanaf maandag zijn in een verstrengde lockdown - het waren de woorden van premier Alexander De Croo - een reeks nieuwe maatregelen van kracht. De meeste nieuwigheden die de regering vrijdag presenteerde, zijn helder. Maar u stuurde ook vragen binnen waarop nog geen antwoord kwam. Mag de poetshulp komen? Of de loodgieter? Gaan kleuterkampen door? Mag ik nog verhuizen? We beantwoorden uw meest gestelde vragen hier. Dit artikel wordt geüpdatet. 

157 reacties

 • Sabine Van de Kerkhove

  2 jaar geleden
  @Alain Maes, heel juist !!!! Een massahysterie zijn aan het maken. Degene die lockdown willen OK, maar dan ook zonder inkomen zoals de zelfstandige, punt.
 • wendy decadt

  2 jaar geleden
  Ikzelf werk als poetshulp bij veel oudere mensen.ik heb zelf 2 kindjes 1 van 4 en 1 van maanden. Wij moeten blijven werken. Het bureau waar ik voor werk werkt met gesloten deuren we mogen enkel via telefoon of als het echt nodig is mey afspraak gaan... zij zullen niet besmet graken en hun gezin is wl beschermt e zo.. 
 • sophie lemmens

  2 jaar geleden
  Ik heb net met de overheid 1700 gebeld. Blijkbaar als je geen co ouderschap hebt mag je uw kinderen niet naar de papa brengen. Die mogen daar blijkbaar niet overnachten. Net als je moet werken en je kinderen niet kan opvangen... waar gaat dit naartoe
 • sandra peeters

  2 jaar geleden
  Poetswerk iedere waar thuis in school bedrijf vanaf 60jaar verplichten thuis
 • mil Wouters

  2 jaar geleden
  Zou het niet mogelijk zijn om in de maatregelen die worden afgekondigd in het onderwijs ook eens aandacht te schenken aan het volwassenonderwijs (avondscholen)? Er zijn toch vele duizenden mensen die cursussen volgen. Zij weten nooit waaraan of waaraf en worden volledig genegeerd in de Corona communicatie.