Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Mag ik dansen op trouwfeesten? Mogen babyborrels nog doorgaan? En mag ik nog op weekend met vrienden? 21 vragen (en antwoorden) over de nieuwe coronaregels

Vrijdag kondigde het Overlegcomité enkele nieuwe, strengere coronamaatregelen aan. Wij verzamelden intussen de meest prangende vragen en gingen op zoek naar antwoorden. Kan ik dit weekend nog naar het concert van Niels Destadsbader? Mag ik volgende week zaterdag nog een trouwfeest houden? Hoe zit het met een babyborrel? En zullen de kerstmarkten nog doorgaan? 21 vragen en antwoorden over de nieuwe coronaregels. 

 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Waarom stijgen de coronacijfers plots zo snel? En wanneer zal het aantal besmettingen eindelijk weer dalen? Experten leggen uit
  PREMIUM

  Waarom stijgen de coronacij­fers plots zo snel? En wanneer zal het aantal besmettin­gen eindelijk weer dalen? Experten leggen uit

  Er is iets grimmigs aan de hand met de pandemie die ons nu al bijna twee jaar teistert. Op de diensten intensieve zorg liggen opnieuw meer dan 650 coronapatiënten en het aantal besmettingen blijft maar toenemen, maar niemand durft nog te voorspellen wanneer de cijfers eindelijk zullen dalen. “Ik heb geen glazen bol”, zegt expert Tijs Alleman (Universiteit Gent). “Maar de enige logische conclusie is dat het er niet goed uitziet.” Hoe zijn we hier eigenlijk terechtgekomen? Hoe is dit mogelijk in een land met zo’n hoge vaccinatiegraad?
 3. EXCLUSIEF. Wij spraken de eliteagenten die naaktfouilles terreurproces doen. “Salah en co lachen ons uit in ons gezicht”
  PREMIUM
  165

  EXCLUSIEF. Wij spraken de eliteagen­ten die naaktfouil­les terreurpro­ces doen. “Salah en co lachen ons uit in ons gezicht”

  Zélfs hun vrienden weten niet wat hun precieze job bij de politie inhoudt. Dat is: gevangenen van en naar het terreurproces brengen — én naakt fouilleren. Voor één keer doorbreken de eliteagenten het stilzwijgen. Wij spraken het team dat de gevaarlijkste gedetineerden van het land op de achterbank van hun gepantserde wagens vervoert: van crèchedoder Kim De Gelder over serieverkrachter Marc Dutroux tot drugsbaron Flor Bressers. “En toch blijven we Salah Abdeslam ook als mens zien.”