Maëlle Nactergal (17) wordt woensdag begraven.
Volledig scherm
Maëlle Nactergal (17) wordt woensdag begraven. © rv

Maëlle (17) overlijdt aan toxische shock van tampon

UPDATEMaëlle Nactergal, een meisje (17) uit Somzée (provincie Namen), is donderdag om het leven gekomen door toxischeshocksyndroom (TSS), een infectie die in uiterst zeldzame gevallen kan leiden tot overlijden door orgaanuitval.

16 reacties

 • De Waen Luc

  1 jaar geleden
  Het is geen "ziekte", maar een vergiftiging...
 • Caroline Verschoor

  1 jaar geleden
  Vreselijk dit ! Zo,n lief vrouwmens, zo jong....en dit door een tampon ! Tampons dragen meer gevaren in zich, alstublieft, gebruik normaal maandverband ! Moet uit de handel genomen worden, moeders waarschuwt Uw dochters om geen tampons te gebruiken. Het bloed moet Uw lichaam kunnen verlaten, en niet zo samengeperst in een wattenstukje blijven zitten. RIP, veel moed en sterkte voor de familie...
 • Elke Brosens

  1 jaar geleden
  Daarom gebruik ik een cup ipv tampons. Veiliger! Ik kan niet buiten met enkel maandverband owv heel hevige menstruatie en mijn kinderen moeten toch echt op school geraken.
 • Lies Van Steenbergen

  1 jaar geleden
  Er zijn vrouwen die wel degelijk een tampon nodig hebben.
 • Cedric Baelemans

  1 jaar geleden
  Gecondoleerd
 1. Vaccinatietempo deze en volgende week in tijdelijke dip: slechts iets meer dan 200.000 spuitjes per week
  79

  Vaccinatie­tem­po deze en volgende week in tijdelijke dip: slechts iets meer dan 200.000 spuitjes per week

  Het vaccinatietempo in Vlaanderen en de andere regio’s gaat deze en volgende week iets lager, na de "paasversnelling" van de voorbije weken. Tegelijk zou over enkele dagen wel al zeven op de tien 65-plussers ingeënt moeten zijn. Het Overlegcomité had onder meer die drempel naar voren geschoven als voorwaarde om het buitenplan te activeren. Daarnaast krijgen ook de eerste mensen onder de 65 met onderliggende aandoeningen een eerste dosis.
 2. Ramadan in lockdown: “Overdag blijft het geen moment stil in de familiechat. Het is het ene videogesprek na het andere”
  PREMIUM

  Ramadan in lockdown: “Overdag blijft het geen moment stil in de fami­liechat. Het is het ene videoge­sprek na het andere”

  Nog tot 12 mei nemen moslims wereldwijd deel aan de ramadan, ook een groot deel van de ruim 700.000 moslimgelovigen in ons land. Dat betekent dat zij niets eten of drinken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Wanneer de zon verdwenen is, komen ze normaal met de familie of in de moskee samen, maar door corona gaat dat, voor het tweede jaar op rij, niet. Hoe pakken ze het dit jaar dan anders aan?
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw