.
Volledig scherm
PREMIUM
. © VTM NIEUWS/Photo News

Madeline zat met haar gezin en andere slachtoffers tien uur lang vast op een dak: “Elk van ons had kunnen sterven daar”

De hallucinante beelden gingen heel Europa rond. Doodsbange mensen op een dak in Pepinster, schuilend voor het kolkende water dat toen al heelder huizen en reddeloze inwoners met zich had meegesleurd. In de gietende regen, onwetend of en wanneer er hulp zou komen. Een van die onfortuinlijke slachtoffers was Madeline Halleux (37), die met haar gezin tien uur vastzat op dat dak. “Elk van ons had kunnen sterven.” Haar reconstructie van wat op leven en dood een eeuwigheid leek.

33 reacties

 • Gudo Courtois

  1 jaar geleden
  We betalen zeker niet via het rode kruis. Maar wil wel graag iemand rechtstreeks helpen. Hoe kunnen we dat ?
 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Als de Notre Dame afbrande stonden multinationals klaar om op tv met miljarden te smijten voor de heropbouw terwijl er niemand dakloos van werd ! Eens kijken wat de rijken nu gaan doen ik gok op zakken vullen aan de andere zijn miserie. Goedkoop opkopen en duur verkopen aan diezelfde mensen ?
 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Ik vraag me af waar al die rijken met hun helikopters waren ? Wel goed om te gaan eten bij Goosens met de heli aan 350€ de couvert , en dan nog extra rondjes vliegen om gezien te zijn. Maar om mensen in nood te helpen te mooi ? Centrum van Durbuy was op mum van tijd volledig opgekuist omdat daar geld verdiend moet worden voor Coucke ! Eens de ellende voorbij gaan ze er wel zijn om goedkope projecten op te starten en duur te verkopen op de kap van een ander.
 • Johny vanderlinden

  1 jaar geleden
  Zouden die mensen daar al iemand van het Rode Kruis gezien hebben, hun rekeningnr. stond wel heel vlug open voor giften, maar nu ze gesponsserd zijn hoor je er niet meer van.
 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  Ga je centen ginder aan de mensen geven. Dan ben je zeker dat alles van je geld bij de mensen terecht komen die het nodig hebben. Dan blijf er niks aan de vingers plakken door diegenen die er geen recht op hebben zoals het ...
 1. Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector, Dermagne legt kwestie voor aan ministerraad

  Groen en Ecolo willen ook vaccinatie­ver­lof voor privésec­tor, Dermagne legt kwestie voor aan minister­raad

  Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet. Dermagne heeft ondertussen laten weten dat de kwestie komende week op de agenda van de ministerraad staat.