BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ
Volledig scherm
BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ © BELGA

Macron spreekt steun uit voor VN-migratiepact tijdens bezoek aan België: “Niet-dwingende tekst”

De Franse president Emmanuel Macron steunt “duidelijk” het migratiepact van de Verenigde Naties. Dat zei de Franse president tijdens een bezoek aan ons land vandaag. Samen met zijn vrouw Brigitte kwam hij deze middag aan in Brussel. Ze zijn door koning Filip en koningin Mathilde ontvangen op het Paleizenplein. Het is voor het eerst in 47 jaar dat een Franse president officieel op staatsbezoek is in ons land.

12 reacties

 • Nathalie Deschepper

  4 jaar geleden
  Dus als je iets tekent is het niet bindend.... Vlug naar de bank om een lening af te peuteren dus...
 • marcus bastiaensens

  4 jaar geleden
  wie gelooft die macron nog? In frankrijk 80% reeds niet meer.
 • ka Van der Linden

  4 jaar geleden
  Oke dan, niet bindende tekst. Onnodig dan te tekenen dus.
 • Luc Lepoudre

  4 jaar geleden
  Ze hebben maar één ding in de mond: "niet-bindende tekst". Wel, als het toch tot niets leidt, waarom dan nog mee doen aan de handtekeningenshow? En... ik heb wel de tekst gelezen: het is schandalig hoe ons land en volk te grabbel wordt gegooid te bate van het economisch-financieel establishment.
 • jan boden

  4 jaar geleden
  Alle documenten die ge ondertekent worden bindend is mijn gedacht.
 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.